Mak posiela Calzonovi odkaz z Austrálie: Vyhrotí sa ich konflikt ešte viac?

Slovenský futbalový útočník Róbert Mak (33) letel na nedávne prípravné zápasy slovenskej reprezentácie až z ďalekej Austrálie.

Slovenský futbalový útočník Róbert Mak (33) letel na nedávne prípravné zápasy slovenskej reprezentácie až z ďalekej Austrálie.

Fotogaléria

Napriek tejto skutočnosti odohral v stretnutí proti Rakúsku len 7 minút + nadstavený čas a do duelu proti Nórsku dokonca ani nezasiahol.

Mak bol s rozhodnutiami trénera Calzonu následne mimoriadne nespokojný. „Bola to dýka do chrbta a cítim to ako obrovskú ranu, s ktorou sa neviem vyrovnať,“ vyjadril sa Róbert Mak po skončení reprezentačného zrazu pre denník Šport.

33-ročný útočník pritom patrí medzi najskúsenejších reprezentantov. V národnom drese odohral 81 zápasov, v ktorých zaznamenal dokopy 16 presných zásahov.

„Za takýchto okolností ma radšej tréner nemal vôbec volať. Samozrejme, že ma to nahnevalo, ale v prvom rade mi to prišlo celé ľúto, že sa takto niekto ku mne zachoval,“ dodal hráč austrálskeho tímu FC Sydney.

„Pokiaľ ma tréner nechcel v týchto zápasoch využiť, pokojne ma nemusel nominovať. Ak sa mu nepozdáva moja súčasná výkonnosť, hoci teraz sa mi darí a v klube aj strieľam góly, akceptoval by som to. Je plné právo trénera vybrať si hráčov,“ myslí si Mak.

Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko! Zobraziť článok

„Ani by som nepotreboval vysvetlenie. Ale to, že ma ťahal cez celú zemeguľu, pričom som sa z klubu vypýtal v predstihu a nevyužil ma... To sa ma naozaj dotklo,“ hovorí.

„Veľmi ma škrie, že nijako nezareagoval ani tímový manažér a bývalý spoluhráč Marek Hamšík, ktorý dobre pozná dianie v národnom tíme, moju históriu a ochotu reprezentovať,“ dodal Mak.

Útočník, ktorý v slovenskej reprezentácii pôsobí už 12 rokov, tentokrát poslal Calzonovi ďalší odkaz, keď v austrálskej lige opäť strelil famózny gól.

Aj vďaka tomuto momentu sa Sydney v tabuľke prebojovalo už na štvrtú priečku.

Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});