Michal Tomič sa už teší na nedeľný zraz reprezentácie: Bude z neho druhý Peky?

Pohár už nerieši, na rade je reprezentácia! Na San Sire v prvom zápase osemfinále Európskej ligy hral Michal Tomič (24) štyri minúty. ...
  • Zdroj: TASR

Pohár už nerieši, na rade je reprezentácia! Na San Sire v prvom zápase osemfinále Európskej ligy hral Michal Tomič (24) štyri minúty. V domácej odvete osemfinále mu už kouč Slavie Praha Jindřich Trpišovský doprial celý druhý polčas. Na ihrisku sa nestratil. Do súbojov chodil tvrdo, bránil a aj útočil. Nakoniec bol smutný.

Jeho Slavia Praha podľahla AC Miláno v súčte skóre z oboch duelov 3:7 a s účinkovaním v súťaži sa rozlúčila. Teraz čaká odchovanca senického futbalu nedeľný zraz reprezentácie Slovenska, v ktorej by sa mohol stať nástupcom Petra Pekaríka. 

FOTOGALÉRIA: Michal Tomič

Odvetu v Edene poznačila už 20. minúta, keď nepadol gól, ale červená karta. Po niekoľkonásobnom vzhliadnutí VAR-u švédsky rozhodca Nyberg vylúčil domáceho kapitána Tomáša Holeša za pristúpenie nohy kapitána AC Davideho Calabriu. Opakoval sa scenár spred týždňa, keď „zošívaní“ aj v Miláne hrali trištvrte zápasu bez jedného hráča.

Červená = samovražda

„Znova červená karta, ktorá ovplyvnila dej dvojzápasu. Kým sme nemali červenú kartu, vedeli sme sa im vyrovnať a prevýšiť ich v niektorých situáciách. S tímom, ako je AC Miláno, dostať červenú kartu, je to trocha samovražda. Keby nebola, tak sme si to mohli futbalovo poriadne rozdať s takým tímom ako AC Miláno a mohlo to byť o niečom inom,“ povedal Tomič, ktorý bol pri góle Slavie. Ten sa zrodil po spolupráci slovenskej dvojice Tomič - Schranz, ku ktorým sa pridal Zafeiris a parádne zakončil Jurásek.

Košický futbalový štadión sa môže tešiť kapacite 12 533 divákov.
Futbalový stánok Košíc je dokončený: Nová pýcha Slovenska! Zobraziť článok

Super fanúšikovia

Slovenský obranca chválil fanúšikov, ktorých má vraj český vicemajster neskutočných. Neprekvapila ho ich reakcia na červenú kartu. „Búrlivá atmosféra bola oprávnená, keďže červená karta prišla skoro. Inak sú fanúšikovia neskutoční, potvrdzujú to stále. Dokazujú nám podporu, či sa nám darí, alebo nedarí,“ vychválil priaznivcov agilný krídelník, ktorý zvádzal tvrdé súboje s takými útočnými esami ako Olivier Giroud či Rafael Leao.

Splnený sen

Senický odchovanec dostal reprezentačnú pozvánku aj na najbližší prípravný dvojzápas proti Rakúsku a Nórsku a je v hre o EURO 2024. „Každá nominácia je pre mňa česť. Je to môj detský sen.  Keď dostanem príležitosť, tak sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle. Hlavne, aby sa mi vyhýbali zranenia,“ dodal Tomič, ktorý je slovenskými fanúšikmi ostro sledovaný najmä preto, že by mohol zalátať dieru po Petrovi Pekaríkovi. „Myslím si, že Peky stále na to má, aj keď v klube nehráva, tak v kvalifikácii ukázal, že je platným členom reprezentácie,“ vyzdvihol kolegu Michal.

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml..
Tvrdé slová Ivana Kmotríka ml.: Musí prísť k obnoveniu, ako klub sme mŕtvi! Zobraziť článok

Lepšie ako dres

Po záverečnom hvizde a podaní rúk k výmene dresov nedošlo. „Chcel som si na San Sire vymeniť dres s Theom Hernandezom, ale nevyšlo to,“ povzdychol si rodák z Myjavy, ktorý však získal ešte cennejšiu pamiatku: „Mám fotku s Ibrahimovičom, za čo som veľmi rád. Opýtal sa ma, ako sa mám, a poprial nám veľa šťastia do ďalších zápasov.“

Sparta zažila na Anfield Road štvrťhodinu hrôzy.
Po štvrťhodine boli zreli na uterák: Sparta si z Anfieldu odnáša debakel! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});