Kozák st. bude oslavovať krásne jubileum: Prezradil, prečo skončil ako tréner!

Ako futbalista stál pri zisku troch triumfov v Česko-slovenskom pohári (1977, 1979, 1981) a jedného titulu v najvyššej československej ...

Ako futbalista stál pri zisku troch triumfov v Česko-slovenskom pohári (1977, 1979, 1981) a jedného titulu v najvyššej československej súťaži (1982). Bol vyhlásený za najlepšieho československého hráča. V reprezentácii nastúpil v 55 dueloch a z ME si domov priniesol bronz (Taliansko, 1980).

Fotogaléria

Ako tréner doviedol svoj tím k dvom titulom majstra Slovenska (1. FC Košice, 1997, 1998) a na lavičke národného tímu odkoučoval 54 stretnutí, štyri z nich na ME.

V stredu 17. apríla sa dožíva životného jubilea 70 rokov Ján Kozák, významná osobnosť československého a slovenského futbalu. Pri tejto príležitosti poskytol rozhovor Tlačovej agentúre Slovenskej republiky.

Ako ste sa dostali k športu?

Vyrastal som na dedine. U nás neboli registrované žiadne mládežnícke mužstvá. Bol som samorast. V lete som hral futbal, v zime hokej a robil som všetky druhy športu, čo sa na dedine dali robiť. Keď boli nejaké svetové alebo európske podujatia, napr. majstrovstvá sveta v hádzanej, tak sa hrala hádzaná. Okrem toho som bicykloval. Do 15 rokov som sa prakticky venoval všetkým druhom športu.

Mali ste v detstve nejaké športové vzory?

Špičkové slovenské futbalové mužstvá boli vtedy Slovan a Trnava. U nás na dedine to bolo podelené vtedy tak, že časť fandila Slovanu a časť Trnave. Odtiaľ som mal moje vzory. Či už to bol Ladislav Kuna, Karol Jokl a ďalšia plejáda veľmi dobrých futbalistov. Takže to boli také impulzy.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});