Tvrdé slová Ivana Kmotríka ml.: Musí prísť k obnoveniu, ako klub sme mŕtvi!

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Komtrík ml. čelil v poslednom období značnej kritike fanúšikov z dôvodu prestupového obdobia, ...
  • Zdroj: TASR

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Komtrík ml. čelil v poslednom období značnej kritike fanúšikov z dôvodu prestupového obdobia, ktoré pre tím nedopadlo podľa predstáv.

FOTOGALÉRIA: Ivan Kmotrík ml.

Z jeho najnovšej výpovede však vyplynulo, že medzery vo fungovaní tímu si naplno uvedomuje. "Jednoznačne musí prísť k obnoveniu skautského a analytického oddelenia. Bez toho sme ako klub mŕtvy. Sme asi jediný klub v Európe, ktorý na profesionálnej úrovni nemá skautsko-analytický tím. A bohužiaľ, takto to vo futbale nefunguje," povedal pre sport24.sk.

"Prestupový kolotoč sa začne ani nie o tri mesiace, a my naň momentálne nie sme pripravení. Musíme konať rýchlo a urobiť zmeny. Ak ich neurobíme, znovu na to doplatíme," uvedomuje si generálny manažér "belasých" potrebné zmeny.

"Akým spôsobom chcete vyberať a sledovať hráčov, keď nemáte skautov a analytikov? Vrátili sme sa akoby 20 rokov dozadu. Nemôžeme predsa fungovať na úrovni amatérskych klubov, že si hráča pozrieme na videu a zhodnotíme, či ho zobrať alebo nie. Takto to jednoducho v profesionálnom futbale nefunguje, a nemôže to preto tak fungovať ani v Slovane," hovorí Kmotrík.

Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Shiffrinová sa už rozhodla: Jej fanúšikovia smútia! Zobraziť článok

Určite to malo veľký dopad aj na posledné prestupové obdobie. Už nemáme z čoho reálne čerpať. Už som vyčerpal všetkých hráčov, ktorých som mal z minulých analýz. Preto aj vidíme kvalitu prestupových okien. Vidíme, čo sa stalo v zime," priblížil aktuálnu situáciu.

"Máme množstvo hráčov na liste, avšak nemá ich kto sledovať a analyzovať. To nemôžem robiť predsa ja s Robom Vittekom, alebo tréneri. To sú hodiny strávené za počítačom a na cestách, aby sme dokázali správne vyhodnotiť a zanalyzovať hráčov na zozname a predišli tak zlým rozhodnutiam. Nemôžeme to robiť štýlom pokus – omyl."

Na januárovom sústredení v Portugalsku sa Gabriela ešte usmievala.
Šokujúce odhalenie atlétky Gajanovej: Prvýkrát sa mi TO stalo v aute! Zobraziť článok

"Samozrejme, skauting nezaručí, že nepochybíte. Chyby urobia aj v Reale Madrid, no vďaka skautingu znižujete riziká nesprávnych rozhodnutí a dokážete využiť príležitosti na trhu, dokážete mať plán," vysvetlil.

"Neviem si predstaviť, že prijmem rozhodnutie, a klub minie státisíce až milióny na posily bez toho, aby prešli dôkladnou analýzou a skautingom. Bol by to z mojej strany veľmi neprofesionálne a zároveň pre mňa neakceptovateľný hazard s klubovými financiami a značkou Slovan Bratislava," dodal na záver Ivan Kmotrík ml.

Marek Čiliak v drese francúzskeho tímu Spartiates de Marseille
Slovenský hokejista žiari: Je najlepším gólmanom v lige! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});