Zázrak a šialenstvo: Djokovič v Indian Wells stroskotal na hráčovi mimo TOP 100

Srbský tenista Novak Djokovič prekvapujúco vypadol už v treťom kole dvojhry na turnaji ATP v americkom Indian Wells.
  • Zdroj: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič prekvapujúco vypadol už v treťom kole dvojhry na turnaji ATP v americkom Indian Wells.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Ako nasadená jednotka neuspel s Talianom Lucom Nardim v troch setoch 4:6, 6:3, 3:6. Dvadsaťštyrinásobný grandslamový šampión sa na podujatie vrátil po piatich rokoch.

Nardi sa stal len šiestym hráčom mimo Top 100, ktorý od roku 1990 zdolal svetovú jednotku na úrovni Masters. Po víťazstve nad svojim idolom neskrýval nadšenie: "Je to zázrak. Som dvadsaťročný chalan a zdolal som Novaka. Je to šialené. Pred týmto večerom ma nikto nepoznal. Dúfam, že si diváci zápas užili. Som z toho šťastný," uviedol Nardi podľa agentúry AP.

Švajčiar Roger Federer.
Tú prehru Federer asi nikdy nezabudne: Nabilo ho sedemročné dievča! Zobraziť článok

Talianskemu hráčovi patrí až 123. miesto v rebríčku a vďaka triumfu sa stal sa najnižšie postaveným tenistom, ktorý zdolal Djokoviča na grandslamovom turnaji alebo podujatí úrovne ATP Masters 1000, čím prekonal Kevina Andersona (122. prička) v roku 2008 v Miami. V osemfinálovom štvrtom kole stretne s Američanom Tommym Paulom.

Nardi pritom v hlavnej fáze turnaja nemal ani nastúpiť, keď v kvalifikácii prehral s Belgičanom Davidom Goffinom. Tridsiaty nasadený Tomas Martin Etcheverry z Argentíny však pre zranenie odstúpil a nahradil ho práve Talian.

Tridsaťšesťročný Djokovič stratil set už v druhom kole, keď zdolal Austrálčana Aleksandara Vukica 6:2, 5:7, 6:3. V treťom však už na svojho súpera nestačil. Srb sa v Indian Wells predstavil po piatich rokoch. Predchádzajúce edície musel vynechať, keďže do krajiny ho nevpustili, pretože sa odmietol nechať očkovať proti koronavírusu. "Nebolo mi to súdené tento rok, ale ideme ďalej. On sa dostal do hlavného žrebu ako "lucky loser", takže naozaj nemal čo stratiť. Hral výborne a zaslúžil si vyhrať. Ja som bol skôr prekvapený svojou úrovňou, hral som veľmi zle," povedal Djokovič, ktorý päť z uplynulých siedmich zápasov proti taliansky tenistom. Zároveň uviedol, že sa predstaví na turnaji v Miami (od 19. do 31. marca).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});