Čo stálo za koncom Ivaniševiča pri Djokovičovi? TOTO mal byť pravý dôvod

Ukončenie spolupráce Novaka Djokoviča a trénera Gorana Ivaniševiča šokoval tenisový svet. Čo za týmto rozchodom v skutočnosti bolo?
  • Zdroj: SITA/AP

Ukončenie spolupráce Novaka Djokoviča a trénera Gorana Ivaniševiča šokoval tenisový svet. Čo za týmto rozchodom v skutočnosti bolo?

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Chorvát Goran Ivaniševič bol trénerom Novaka Djokoviča od roku 2019, keď vystriedal Slováka Mariána Vajdu. Nedávno Srb šokoval tenisový svet, keď oznámil ukončenie spolupráce s Ivaniševičom. Fanúšikovia aj médiá odvtedy špekulujú, čo za týmto nečakaným krokom mohlo byť. Isté je, že Djokovičovi sa tento rok na kurtoch nedarí podľa predstáv. Na grandslamovom Australian Open vypadol v semifinále s Talianom Jannikom Sinnerom. V Indian Wells šokujúco prehral v treťom kole s talianskym mladíkom Lucom Nardim.

Duo Djokovič - Vajda spoločne vybojovalo 20 grandslamov.
Srbi už horúčkovite špekulujú: Veľký návrat Vajdu k Djokovičovi?! Zobraziť článok

Za rozchodom Djokoviča s Ivaniševičom podľa talianskych novín Gazzetta dello Sport stáli nezhody ohľadom tréningov a kalendára turnajov. "Menej trénoval. Zle a predovšetkým neochotne, čo chorvátskeho trénera veľmi nahnevalo,“ píše Gazzetta dello Sport. Taliani dodávajú, že Ivaniševič neschvaľoval ani rozhodnutie Djokoviča vynechať grandslamový Wimbledon s cieľom pripraviť sa na letnú olympiádu v Paríži. Novak Djokovič sa aktuálne pripravuje v Belehrade na antuke, najbližšie bude štartovať na turnaji Masters v Monte Carlo.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});