Čo sa to deje na turnaji v Miami? Francúz sa zložil na kurte, Talian takmer skolaboval a Češka radšej skrečovala

Mladý Francúz Arthur Cazaux (21) sa zložil k zemi, Talian Mateo Berrettini (27) sa ledva udržal na nohách a česká tenistka Linda Fruhvirtová ...
  • Zdroj: SITA/AP

Mladý Francúz Arthur Cazaux (21) sa zložil k zemi, Talian Mateo Berrettini (27) sa ledva udržal na nohách a česká tenistka Linda Fruhvirtová (18) zápas radšej po prvom sete skrečovala.

FOTOGALÉRIA: Miami Open

Vysoké teploty a predovšetkým vlhkosť dávajú hráčom na prestížnom turnaji v Miami zabrať. Podľa viacerých expertov sú tohtoročné problémy tenisových hviezd extrémne.

Tak trochu záhadou je, že sa v Miami v týchto dňoch pohybujú teploty okolo 26 stupňov Celzia. Nič, čo by tenisti nezvládli. Napriek tomu sa po pár dňoch niekoľko hráčov či hráčok skolabovalo. Floridské pobrežie je vyhlásené vysokou vlhkosťou, tento rok  sa pohybuje medzi 60 – 80 percentami každý deň.

Aryna a Konstantin prežívali radostné spoločné chvíle.
Sabalenková pár hodín po tragédii trénovala: Šokujúci zvrat v prípade smrti Kolcova († 42)! Zobraziť článok

V kvalifikácii padol na zem Francúz Arthur Cazaux, na vozíku potom rovno zamieril na vyšetrenie do nemocnice. Berrettini mal blízko ku kolapsu, pri servise proti Murraymu takmer skolaboval.

Keď zdolali Srbov v Srbsku, trúfajú si - sprava Lukáš Klein, Lukáš Pokorný, Jozef Kovalík, Igor Zelenay, Norbert Gombos a Alex Molčan - na kohokoľvek!
Žreb finálového turnaja Davisovho pohára: Slovenskí tenisti spoznali súperov Zobraziť článok

„Čo sa to tento rok v Miami deje? Je snáď viac znečistený vzduch? Keď vidím, ako tam ľudia bojujú s podmienkami. Nezdá sa mi, že sa teploty a vlhkosť líšia od predchádzajúcich rokov. Rád by som to počul od miestnych,“ napísal na sociálnej sieti X športový vedec Mark Kovacs.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});