Škandál v Oktagone: Hviezdu vyhodili, v Bratislave napadol trénera a rozhodcu!

Organizácia OKTAGON MMA vyhodila jednu zo svojich hviezd! Dôvodom je fyzické napadnutie uznávaného trénera a rozhodcu na sobotňajšom ...
  • Zdroj: OKTAGON MMA

Organizácia OKTAGON MMA vyhodila jednu zo svojich hviezd! Dôvodom je fyzické napadnutie uznávaného trénera a rozhodcu na sobotňajšom turnaji v Bratislave.

FOTOGALÉRIA: Václav Mikulášek

OKTAGON MMA ukončil spoluprácu s jednou zo svojich hviezd, informoval o tom na sociálnych sieťach. Český bojovník Václav Mikulášek (35) známy ako Baba Jaga končí po tom, ako na sobotňajšom turnaji v Bratislave napadol uznávaného trénera a rozhodcu Jakuba Müllera, informuje iSport.cz. Mikulášek bol na turnaji na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu ako divák. Müller bol trénerom Jakuba Dohnala, ktorý prehral s Ivanom Buchingerom.

Incident sa udial, keď Dohnalov tím vrátane Müllera odchádzal po zápase z haly. Zazrel ich Mikulášek, ktorý už mal v minulosti s Müllerom spor kvôli tomu, že ten kritizoval jeho vystupovanie, správanie a prístup a spochybnil, že je Mikulášek dobrým reprezentantom MMA a hodnôt bojových umení.

„Chcel by som situáciu vysvetliť hlavne po športovej stránke, pretože ten konflikt samotný nie je tak dôležitý, ako športové a ľudské hodnoty, ktoré zastávame. Jakub Müller je jedným z trénerov Kubu Dohnala. Ten vzal veľkú výzvu v podobe zápasu s Ivanom Buchingerom a hľadal človeka, ktorý mu môže maximálne pozdvihnúť jeho schopnosti. A tak začal spolupracovať so skúseným Kubom Müllerom," vysvetľoval ďalší člen Dohnalovho tímu Stanislav Hruban pre iSport.cz.

„Keď sme po súboji odchádzali z haly, Kuba Müller zbadal Mikuláška. Ja som o ich spore vôbec nevedel a osobne mi Vašek do tej doby nevadil. Tak som pokračoval, ale Kuba Müller ma zastavil s tým, že z toho môže byť problém a povedal, nech ideme inak,“ vrátil sa k incidentu z bratislavského turnaja. A problém skutočne vznikol...

Karlos Vémola a jeho radosť po výhre nad Pavolom Langerom.
Krásne gesto Vémolu: Neuveríte, čo spravil s bonusom za výhru! Zobraziť článok

"Vašek ho ale uvidel a začal volať: Čo čumíš! a išiel k nám. Myslel som si, že ho podržím, slovne situáciu ukľudním a my potom v kľude odídeme. Vašek ale stupňoval intenzitu a stále agresívne hovoril na Kubu. Ten mu hovoril niečo v zmysle: Prehral mi tu kamarát, chceme len v kľude odísť, tak nás nechaj,“ pokračoval Hruban v opise udalostí, ktoré viedli napokon k vyhadzovu Mikuláška z organizácie OKTAGON MMA.

„Vaška som len ľahko pridržiaval, pretože som veril, že sa ukľudní. Potom ale vypálil ranu na Kubu Müllera, ktorý na ňu vôbec nebol pripravený, ani nemal zdvihnuté ruky na obranu. Išla mi cez rameno. Neviem, či päsťou alebo fackou, ale Kubu to posadilo. Sekuriťáci potom hneď Vaška odviedli bokom," dodal.

Müller napadnutie od Mikuláška právne riešiť nehodlá. Ale Hruban apeluje na zachovávanie hodnôt, ktoré by profesionálni bojovníci mali zastávať a ísť príkladom. V tomto smere zmieňuje napríklad Jiřího Procházku či Attilu Végha, ktorí sú veľkými šampiónmi a idú príkladom aj svojím správaním.

"V bojovom športe je hranica medzi násilím a športom s jeho hodnotami. Tá nesmie byť prekročená. Bojové športy patria do klietky. V inom prípade je to šikana alebo napadnutie. Právne to nikto riešiť nechce, ale športovo by sa taká situácia riešiť mala,“ reagoval Hruban. A napokon sa aj riešila, organizácia OKTAGON MMA pružne reagovala a Baba Jaga skončil.

Karlos Vémola sa na podujatí OKTAGON 47 v titulovom zápase predstaví proti Pavlovi Langerovi.
Program Vémolu pár dní pred zápasom? Zriadenie luxusného akvária priamo v dome! Zobraziť článok

Václav Mikulášek už mal toho na rováši viac ako dosť. Priznal, že za nedávnu bitku na Stodolnej ulici v Ostrave mu hrozilo väzenie. Odskočili od neho sponzori aj jeho tím Renegade Prague Gym, ktorý s ním ukončil spoluprácu. Mikulášek vzbudil nedávno veľký rozruch, keď na turnaji organizácie Fabriq v súboji s Kokym vzdal v 3. kole možno vyhratý zápas. Bol to skrat a zdôvodnil to tým, že už sa mu nechcelo súpera naháňať v klietke.

Spolumajiteľ organizácie OKTAGON MMA Ondřej Novotný neskôr hovoril, že mal obavy o duševné zdravie Mikuláška a v tejto súvislosti ho po zápase aj kontaktoval. Mikulášek sám priznal, že vyhľadá odbornú pomoc a bude na sebe pracovať. Žiaľ, netrvalo dlho a prišiel z jeho strany ďalší skrat, ktorý mu pokojne môže pochovať kariéru.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});