Bývalý tréner Kližana reaguje na jeho návrat: Bude záležať na jednej veci!

Tak toto nikto nečakal! Tenisový búrlivák Martin Kližan (34) na sociálnych sieťach všetkých prekvapil, keď iba pred pár dňami ohlásil ...

Tak toto nikto nečakal! Tenisový búrlivák Martin Kližan (34) na sociálnych sieťach všetkých prekvapil, keď iba pred pár dňami ohlásil návrat do profesionálneho kolotoča ATP.

Fotogaléria

Fanúšikovia preto začali okamžite špekulovať - chýbajú mu peniaze alebo sláva?! Kližan by podľa všetkého mal do súťažného diania nastúpiť začiatkom novej sezóny v januári...

Kližan je všetkým Slovákom známy ako hráč, ktorý pár rokov dominoval nášmu tenisu, no zároveň však vyvolával aj množstvo kontroverzií. Teraz sa rozhodol opäť vrátiť do povedomia slovenskej verejnosti, keď na sociálnych sieťach ohlásil návrat do turnajového kolotoča. Kližanova kariéra bola plná úspechov, no v čase jeho najväčšej slávy sa zdalo, že jeho potenciál mohol byť dokonca ešte väčší. Najvyššie vo svetovom rebríčku ATP bol na 24. mieste, dokázal vybojovať osemfinále na US Open a dohromady získal šesť titulov na turnajoch ATP vo dvojhre. Mnohí však verili, že mohol svojho času dosiahnuť ešte viac a získať napríklad aj miesto medzi desiatimi najlepšími tenistami sveta, čo sa mu však nikdy nepodarilo. Napriek očakávaniam sa jeho kariéra náhle skončila, keď sa vo veku 31 rokov rozhodol ukončiť ju po prehre 1:6, 2:6 v kvalifikácii Wimbledonu proti českému tenistovi Zdeňkovi Kolářovi 22. júna 2021.

Indický tenista Sumit Nagal.
Najlepší tenista v krajine netají zúfalstvo: Mám 900€ na účte, iba sa pretĺkam! Zobraziť článok

Medzičasom sa snažil presadiť aj v politike i v športe. Neúspešne kandidoval na post prezidenta Slovenského tenisového zväzu (STZ), ale aj starostu Petržalky. Po 817 dňoch od svojho posledného oficiálneho zápasu preto Kližan prekvapil na sociálnych sieťach fotkami z letiska vo Viedni, ku ktorým zanechal veľavravný odkaz. „Kráľ je späť. Vidíme sa na Tour v roku 2024,“ napísal petržalský rodák, ktorý oprášil tenisovú výbavu a odcestoval makať do horúceho Miami, kde plánuje stráviť najbližšie tri mesiace v akadémii Nicka Bollettieriho. Podľa informácií z Kližanovho okolia si sám Martin myslí, že v tenise ešte nepovedal posledné slovo a znovu našiel aj stratenú motiváciu. O pár dní by za ním mala pricestovať aj jeho súčasná partnerka Kristína Kormúthová.

Bývalý tréner Hromec: Hlavne, aby to telo vydržalo!

Nový Čas v tejto súvislosti oslovil aj Kližanovho bývalého trénera Martina Hromca (47), ktorý s ním vybojoval dva tituly na turnajoch kategórie 500 v Hamburgu a Rotterdame. „V podstate ma to tiež zastihlo nepripraveného, aj keď som sa s ním paradoxne stretol pred pár dňami na letisku vo Frankfurte, keď práve letel do Ameriky. Tam sme sa porozprávali aj o jeho zámere. Vycítil som z toho rozhovoru, že by to chcel ešte rád vyskúšať. Bude záležať na tom, ako jeho telo vydrží po takej dlhej pauze. Samozrejme, že mu prajem úspešný návrat a len všetko najlepšie,“ uviedol Hromec pre Nový Čas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});