Najlepší tenista v krajine netají zúfalstvo: Mám 900€ na účte, iba sa pretĺkam!

Indický tenista Sumit Nagal (26) netají svoje zúfalstvo! Hoci je najlepším tenistom najľudnatejšej krajiny sveta, má finančné problémy ...
  • Zdroj: instagram @nagalsumit

Indický tenista Sumit Nagal (26) netají svoje zúfalstvo! Hoci je najlepším tenistom najľudnatejšej krajiny sveta, má finančné problémy a ako sám hovorí, životom sa iba pretĺka.

Hoci je Sumit Nagal (26) najlepším tenistom najľudnatejšej krajiny sveta - Indie - posťažoval sa na svoju zlú ekonomickú situáciu. Aktuálne figuruje na 159. pozícii v svetovom rebríčku ATP. Tenisovo zažíva fantastický mesiac, keď si najskôr na antukovom challangeri v rakúskom Tullne zahral vo finále a následne svojej krajine v stretnutí Davis Cupu proti Maroku pomohol dvoma hladkými dvojsetovými víťazstvami.

Napriek tomu nie spokojný. "V Indii je ťažké nájsť finančnú podporu. Ak mám byť úprimný, neviem, čo mám robiť, už som sa vzdal," hovoril otvorene pre The Times of India. "Keď sa pozriem na môj bankový účet, mám toľko, koľko som mal na začiatku roka - 900 eur. Investujem všetko, čo zarobím. Dostal som nejakú pomoc, od IOCL - indickej ropnej spoločnosti, dostávam mesačný plat, ale nemám žiadneho veľkého sponzora. Nemám nič ani usporené, iba sa pretĺkam."

Na snímke bývalý slovenský tenista Martin Kližan, neúspešný kandidát na prezidenta tenisového zväzu.
Martin Kližan oznámil nečakané rozhodnutie: Kráľ je späť! Zobraziť článok

Začiatkom roka sa Sumit Nagal dostal do finančnej tiesne v dôsledku ktorej nemohol hradiť prípravu v nemeckej Nansel Tennis Academy. Musel preto zostať v Indii a s prípravou mu finančne pomohli krajania Somdev Devvarman a Christopher Marquis.

"Nemôžem si povedať, že žijem dobrý život, alebo si poviem, že nemusím pracovať. V posledných dvoch rokoch som nič nezarobil a som rád, že sa nejako pretĺkam. Aspoň, že nie som v mínuse," dodal najlepší indický tenista.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});