Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!

Tesne pred začiatkom nového týždňa prípravy na nadchádzajúci svetový šampionát došlo v tíme slovenskej hokejovej reprezentácie hneď k ...

Tesne pred začiatkom nového týždňa prípravy na nadchádzajúci svetový šampionát došlo v tíme slovenskej hokejovej reprezentácie hneď k niekoľkým zmenám.

Fotogaléria

Po dvojnásobnom meraní síl proti Českej Republike sa so slovenským tímom lúčia útočníci Servác Petrovský (19), Jozef Baláž (24) a Matej Kašlík (21) a obrancovia Boris Brincko (25), Daniel Gachulinec (30).

Naopak, k tímu sa v priebehu aktuálneho týždňa pripojí pätica hráčov zo zámorskej NHL - útočníci Tomáš Tatar (33), Juraj Slafkovský (20), Pavol Regenda (24), Martin Pospíšil (24) a obranca Šimon Nemec (20).

Novou reprezentačnou posilou sa okrem pätice mien zo zámoria stane aj obranca František Gajdoš (22), ktorý je čerstvým majstrom z extraligového celku HK Nitra.

„Žiadne vyraďovanie v tejto fáze prípravy nie je jednoduché. Viacerí hráči mali v doterajšej príprave lepšie i slabšie momenty. Napokon sme vybrali päticu, ktorá tím opustila.

Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko! Zobraziť článok

Chlapcom ďakujeme za doterajšie výkony. Pevne veríme, že v budúcnosti sa s nimi v reprezentácii ešte stretneme,“ vyjadril sa k ráznym rezom v kádri asistent trénera Craiga Ramsayho, Peter Frühauf.

Debata sa dostala aj k dlho avizovaným posilám z NHL: „Tešíme sa na chalanov zo zámoria. Očakávame, že s ich príchodom pribudnú skúsenosti a zvýši sa nielen kvalita tímu, ale aj konkurencia v ňom. Dúfame, že chalani si po náročnej základnej časti v NHL oddýchli a budú pripravení nám pomôcť,“ pokračoval asistent trénera.

Nakoniec sa vyjadril aj k príchodu čerstvého majstra slovenskej extraligy, obrancu Františka Gajdoša: „Má za sebou vynikajúcu sezónu. Vlani to dotiahol až na majstrovstvá sveta, kde nás príjemne prekvapil.

V tohtoročnom play-off potvrdil výkonnostný vzostup, bol jeden z kľúčových obrancov Nitry na ceste za titulom. Sme radi, že napriek náročnému vrcholu sezóny prijal pozvánku do prípravy a zabojuje o miesto na šampionáte,“ dodal Peter Frühauf.

Redaktorka Českej televízie Darina Vymětalíková podrobila zimák pod Čákovým hradom v Trenčíne kritike.
Krčiaci sa kolega a prázdna kocka? Česká redaktora sa vysmiala štadiónu v Trenčíne Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});