Prekvapivá správa! Slafkovský nedorazil na zraz v Žiline: Čo sa deje?!

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čakajú pred blížiacimi sa MS v Česku ešte posledné dva prípravné zápasy, a preto sa v utorok popoludní ...
  • Zdroj: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čakajú pred blížiacimi sa MS v Česku ešte posledné dva prípravné zápasy, a preto sa v utorok popoludní stretla na zraze v Žiline. Do kádra pribudli už aj traja hráči z NHL, no najväčšia hviezda chýbala. Čo sa stalo s Jurajom Slafkovským (20)?

FOTOGALÉRIA: Príchod na zraz v Žiline

Slovenskí hokejisti zvolili za miesto ďalšieho zrazu pred svetovým šampionátom mesto pod Dubňom, kde aj odohrajú piatkový prípravný zápas s Poľskom. Hráči sa postupne schádzali v priľahlom hoteli pri zimnom štadióne a na každom z nich bolo badať dobrú náladu.

Ako prvý dorazil Mário Grman, ktorý si je vedomý, že v obrane má silnú konkurenciu a miesto na tohtoročných MS ešte nemá ani zďaleka isté. Pre 27-ročného rodáka z Topoľčian by išlo o špecifický turnaj, keďže zápasy základnej skupiny odohrajú naši hokejisti na štadióne v Ostrave, kde s Vítkovicami odohral posledné dve sezóny.

Krátko po ňom dorazili na parkovisko asistenti hlavného trénera Róbert Petrovický, Peter Fruhauf a Ján Pardavý, ktorým robil spoločnosť o generáciu mladší bývalý reprezentant Mário Bližňák. Ten bude počas nasledujúcich dní pilovať s našimi hráčmi buly.

Okrem známych tvári, ktoré už absolvovali predchádzajúce zrazy aktuálnej sezóny sa v Žiline k tímu pripojili aj traja hráči z NHL – útočníci Martin Pospíšil s Pavlom Regendom a obranca Šimon Nemec. „Pár dní som nebol na ľade, a o to viac sa naň teším. Takisto na chalanov v kabíne. Očakávania sú len tie najvyššie,“ skonštatoval rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý v aktuálnom ročníku NHL odohral za New Jersey 60 zápasov s bilanciou tri góly a 19 asistencií.

Na zraze sa však neobjavili ďalší dvaja hráči NHL - Tomáš Tatar a Juraj Slafkovský. „Tatar nás požiadal o neskorší príchod z rodinných dôvodov, k tímu sa pripojí v priebehu stredy. Slafkovský má menší zdravotný problém. Chcel prísť na zraz, ale lekár mu po poslednom vyšetrení odporučil necestovať a dokončiť liečbu v zámorí, čo sme akceptovali,“ ozrejmil asistent trénera Peter Frühauf.

V Žiline nechýbal ani kapitán bronzových medailistov z Pekingu 2022, ktorého však stále limituje zranenie v dolnej časti tela, no podľa jeho vlastných slov sa jeho zdravotný stav zlepšuje a s účasťou na MS to vyzerá nádejne.

Na snímke vľavo brankár Slovenska Patrik Jurčák so spoluhráčmi pred prípravným zápasom hráčov do 18 rokov Slovensko - Česko.
Slováci zvládli zápas o všetko: Deklasovali Nórov! Duel ovplyvnil bizarný moment Zobraziť článok

Viac k téme:

Zdroj: sport24.sk

Odporúčame z TIVI.sk
 
});