Kmotrík potvrdil koniec problémovej hviezdy: Je to pre nás facka!

Bolo s ním viac problémov ako úspechov! Luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues končí svoje pôsobenie v Slovane Bratislava, potvrdil ...
  • Zdroj: instagram.com/ivankmotrik

Bolo s ním viac problémov ako úspechov! Luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues končí svoje pôsobenie v Slovane Bratislava, potvrdil to generálny riaditeľ belasých Ivan Kmotrík ml.

FOTOGALÉRIA: Gerson Rodrigues

Na Tehelné pole prichádzal ako veľká hviezda, napokon však jeho pôsobenie v belasom drese končí fiaskom. Luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues nebude pokračovať v Slovane Bratislava. A to aj napriek tomu, že jeho hosťovanie z Dynama Kyjev trvá do konca roka 2024. S jeho výkonmi nebol spokojný tréner Vladimír Weiss st. a objavili sa aj disciplinárne problémy.

Gerson Rodrigues sa nevrátil včas z reprezentačného zrazu, kvôli čomu ho kouč belasých vyradil z A-tímu a trénoval len individuálne. Okrem toho sa objavovali informácie o tom, ako Gerson Rodrigues s obľubou navštevuje bratislavské bary a kluby. Koniec luxemburského reprezentanta v drese Slovana potvrdil generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší v rozhovore pre šport.sk.

Hráči Slovana zľava Milan Borjan, Lucas Lovat a Kevin Wimmer sa radujú z víťazstva
Slovanu sa môže vrátiť obrovská opora: Veľký zvrat? Zobraziť článok

"Rokujeme o rozviazaní zmluvy, to netreba tajiť. Sme s ním blízko ku korektnej dohode," prezradil Kmotrík a rozhodnutie o angažovaní Rodriguesa spätne hodnotí ako zlé. "Doniesli sme v zime kvalitného futbalistu, ktorý má enormný talent, avšak nemali sme skautské oddelenie a tá analýza nebola dostatočne hlboká, aby sme objavili niektoré detaily a predišli zlému rozhodnutiu. To rozhodnutie s odstupom času považujeme za zlé. Chvalabohu, že to nebol prestup a chvalabohu, že to ako klub môžeme riešiť, aby klub na tom netrpel," snažil sa hľadať pozitíva.

Ivan Kmotrík ml. pripisuje hlavný podiel viny na tomto chybnom kroku najmä absencii skautského oddelenia, čo spomínal už v minulosti. "Mali sme možnosť Gersona v zime kúpiť, ale išli sme do formy hosťovania s opciou. Gerson nebol lacná chyba. Nebude to až taký fatálny problém, ako keby sme to urobili na plný transfer. Podarilo sa nám ošetriť niektoré veci. Je to pre nás facka, ponaučenie. Bohužiaľ, bol som súčasťou tohto rozhodnutia a mrzí ma to, ako to dopadlo. Keď veci nefungujú v klube, ako by mali, takéto veci sa stanú."

Zostáva len veriť, že vedenie úradujúceho slovenského majstra sa skutočne z tohto zlyhania dokáže poučiť a do budúcnosti sa podobných "krokov vedľa" a nákupu nových posíl systémom "pokus - omyl" vyvaruje.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});