Vysvetlil, ako obísť pravidlo o ofsajde: Geniálne zistenie švédskeho trénera

Pravidlo o postavení hráča mimo hru určite dobre pozná každý futbalový fanúšik. Avšak po tom, čo tréner treťoligového švédskeho tímu ...
  • Zdroj: NORTHFOTO

Pravidlo o postavení hráča mimo hru určite dobre pozná každý futbalový fanúšik. Avšak po tom, čo tréner treťoligového švédskeho tímu Torns IF údajne našiel medzeru v oficiálnych dokumentoch Medzinárodnej futbalovej asociácie (IFAB), sa toto tvrdenie môže rýchlo zmeniť.

Tréner Richard Ringhov podľa jeho slov prišiel na spôsob, vďaka ktorému môžu spoluhráči prihrať loptu hráčovi, ktorý sa nachádza aj niekoľko metrov za posledným obrancom.

V oficiálnych pravidlách IFAB sa uvádza, že hráč ktorý prijíma loptu sa nachádza mimo hry v momente prvého dotyku prihrávajúceho hráča a nie až vo chvíli, kedy lopta opustí nohu hráča, ktorý nahráva.

Na snímke futbalisti Slovenska sa tešia z gólu.
Slovákom sebavedomie nechýba: Škriniar verí, že proti Portugalsku neodídu s prázdnymi rukami Zobraziť článok

Podľa Ringhova sa však toto ustanovenie dá veľmi jednoducho obísť. Hráči si totižto loptu môžu nadzdvihnúť, udržať ju na priehlavku, zatiaľ čo ich spoluhráč prebehne za obrannú líniu a až následne mu adresujú prihrávku.

Švédsky kouč o svojom zistení už stihol informovať aj samotnú IFAB, ktorá má vraj preskúmať, či bude potrebné vykonať zmeny v znení pravidla.

Argentínčan Lionel Messi oslavuje zisk trofeje na MS v Katare.
Šokujúce vyhlásenie holandskej legendy: Víťaz MS v Katare bol vraj dopredu známy! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});