Šokujúce vyhlásenie holandskej legendy: Víťaz MS v Katare bol vraj dopredu známy!

Bývalý tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal (72) senzačne vyhlásil, že triumf Lionela Messiho na majstrovstvách ...

Bývalý tréner holandskej futbalovej reprezentácie Louis van Gaal (72) senzačne vyhlásil, že triumf Lionela Messiho na majstrovstvách sveta bol vopred "premyslený".

Fotogaléria

Niekdajší kouč Manchesteru United viedol Holandsko na turnaji v Katare 2022. Jeho zverenci sa prebojovali až do štvrťfinále, kde ich po napínavej remíze 2:2 vyradila Messiho Argentína na penalty.

Messi a spol. následne v semifinálovom stretnutí porazili Chorvátsko 3:0 a po dramatickom víťazstve nad Francúzskom po pokutových kopoch zdvihli nad hlavu trofej.

Van Gaal, ktorý po turnaji odstúpil a nahradil ho Ronald Koeman, sa teraz vyjadril k argentínskemu triumfu niekoľkými pozoruhodnými poznámkami.

"Nechcem sa k tomu veľmi vyjadrovať. Keď vidíte, ako Argentína dostáva góly a ako my dostávame góly a ako niektorí argentínski hráči prekročili hranicu a neboli potrestaní, tak si myslím, že je to všetko vopred premyslená hra," vyjadril sa v rozhovore pre holandský portál NOS.

"Všetko čo hovorím, myslím vážne. Myslím si, že všetko bolo pripravené tak, aby sa Messi stal majstrom sveta," dodal Van Gaal.

Messi strelil druhý gól Argentíny pri víťazstve nad Holandskom a potom oslavoval tým, že si zakryl uši a pozeral sa smerom k Van Gaalovi.

Legenda Barcelony po zápase potvrdila, že táto provokatívna reakcia bola reakciou na Van Gaalove predzápasové drzé reči - ako aj na správanie náhradníka Weghorsta.

"Nemám rád, keď majú ľudia pred zápasom reči. Keď sa na ihrisko dostal Weghorst, začal nás provokovať, vrážal do nás a hovoril nám rôzne veci. Ani ich tréner sa k nám nesprával úctivo. Van Gaal jednoducho nerešpektuje argentínsky národný tím," vyjadril sa k celej situácii hviezdny útočník, ktorý aktuálne pôsobí v klube Inter Miami.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});