Španielsky futbalista Krkič oznámil koniec kariéry: Bez Rijkaarda by nebola možná

Španielsky futbalista Bojan Krkič (32) oficiálne oznámil koniec profesionálnej kariéry. Tridsaťdvaročný útočník to uviedol na štvrtkovej ...

Španielsky futbalista Bojan Krkič (32) oficiálne oznámil koniec profesionálnej kariéry. Tridsaťdvaročný útočník to uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii na Camp Nou.

Fotogaléria

Ako prvý nechtiac vypustil informáciu do sveta už v stredu Gerard Pique prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti.

Krkič pôsobil v FC Barcelona v rokoch 2007 až 2011, pričom nastúpil na 163 zápasov. S katalánskym klubom vyhral dvakrát Ligu majstrov, tri tituly v La Lige, jeden v Copa del Rey. Okrem toho sa pričinil o triumf na MS klubov, v Superpohári UEFA a španielskom Superpohári.

"Najviac potešujúci bol prvý večer na Camp Nou, prvý gól a vstup do profesionálneho futbalu," citovala Krkiča agentúra DPA.

"Všetci tréneri vás poznačia. Ale mňa najviac Frank Rijkaard. Dal mi príležitosť a bez neho by moja kariéra nebola možná," povedal Krkič, ktorý si plánuje urobiť trénerskú licenciu a zostať pri futbale. Podľa jeho slov by bol veľmi šťastný, ak by sa mu niekedy naskytla príležitosť objaviť sa v Barcelone.

Po odchode zo Španielska hral za AS Rím, AC Miláno, Ajax Amsterdam, FSV Mainz, Alaves a Impact Montreal. Jeho posledným pôsobiskom bol klub z najvyššej japonskej súťaže Vissel Kobe.

Krídelník Lukáš Haraslín (vpravo) je v životnej forme.
Futbaloví reprezentanti štartujú kvalifikáciu ME 2024: Zvládnu to vzadu aj bez Škriniara? Zobraziť článok

Za španielsku reprezentáciu nastúpil len raz - 10. septembra 2008 v kvalifikačnom zápase MS 2010 proti Arménsku (4:0).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});