Shiffrinová splnila svoj sezónny cieľ: O rekorde Stenmarka nepadlo ani slovo

Druhá polovica aktuálne týždňa môže priniesť vyrovnania aj prekonanie absolútneho svetového maxima v počte víťazstiev v pretekoch Svetového ...
  • Zdroj: SITA/AP

Druhá polovica aktuálne týždňa môže priniesť vyrovnania aj prekonanie absolútneho svetového maxima v počte víťazstiev v pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Američanka Mikaela Shiffrinová (27) sa o to pokúsi vo švédskom Aare, kde na ňu v piatok 10. marca čaká obrovský slalom a o deň neskôr aj slalom.

FOTOGALÉRIA: Mikaela Shiffrinová

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Vailu v americkom Colorade zatiaľ nazbierala 85 triumfov a o jeden zaostáva za legendárnym Švédom Ingemarom Stenmarkom. Na méte 85 víťazstiev je Shiffrinová od 28. januára a šancu na uvedený rekord mala už počas minulého týždňa v nórskom Kvitfjelli. Tam sa však konal jeden zjazd a dva superobrovské slalome, na ktoré sa Američanka príliš nešpecializuje.

Vo Švédsku to už bude o inom. Väčšinu z 85 triumfov dosiahla v slalome (52) a ďalších 19 pridala v obrovskom slalome. V oboch týchto technických disciplínach už bola olympijskou aj svetovou šampiónkou.

Ingemar Stenmark možno už tento týždeň príde o rekord a dokonca sa to môže stať v jeho vlasti, no do Aare sa osobne nechystá. Vybral si radšej pohodlie domova a sledovanie pretekov v televízii.

Na ceste za svetovým maximom však podporil americkú reprezentantku aspoň na diaľku. "Je omnoho lepšia ako som bol ja. To sa nedá porovnávať," poznamenal Stenmark, ktorý sa špecializoval na slalom a obrovský slalom. Shiffrinová jazdí aj kĺzavé disciplíny a v Kvitfjelli sa počas minulého týždňa pohybovala na 4. až 7. priečke. To jej stačilo na predčasné spečatenie zisku veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v SP 2022/2023.

Lopušanová má pred sebou žiarivú hokejovú budúcnosť.
Veľký krok v kariére Nely Lopušanovej: Opúšťa Slovensko! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});