Šok pre španielsku legendu: Ramosa nechcú v reprezentácii!

Odchádza velikán. Španielsky futbalista Sergio Ramos (36) už svoju rekordnú bilanciu 180 štartov v národnom tíme nerozšíri.
  • Zdroj: Getty Images

Odchádza velikán. Španielsky futbalista Sergio Ramos (36) už svoju rekordnú bilanciu 180 štartov v národnom tíme nerozšíri.

FOTOGALÉRIA: Šok pre španielsku legendu: Ramosa nechcú v reprezentácii!

Obranca tímu Paríž Saint Germain definitívne ukončil reprezentačnú kariéru. V španielskom drese získal titul majstra sveta a dvakrát prispel k triumfu na EURO, nový tréner Luis de la Fuente už s ním však nepočíta.

„Prišiel čas rozlúčiť sa s naším milovaným a úžasným reprezentačným tímom,“ napísal na sociálnych sieťach Ramos, ktorý 52 zápasov odohral s kapitánskou páskou. „Dnes ráno mi zavolal tréner a povedal mi, že so mnou nepočíta a počítať nebude bez ohľadu na to, ako na tom budem, alebo ako bude pokračovať moja športová kariéra,“ dodal.

Ramos, ktorý s Realom Madrid štyrikrát ovládol Ligu majstrov, v reprezentácii naposledy nastúpil v marci 2021 v kvalifikácii MS, keď naskočil ako striedajúci hráč do duelu s Kosovom. Odvtedy šancu nedostal a nebol ani v nominácii kouča Luisa Enriqueho na vlaňajší svetový šampionát v Katare, čo vyvolalo v Španielsku veľké diskusie.

„So všetkou úctou si myslím, že som si zaslúžil, aby sa moja cesta skončila z môjho vlastného rozhodnutia, alebo ak by moje výkony nedosahovali kvalitu národného tímu, a nie kvôli veku alebo z iných dôvodov,“ uviedol s horkosťou. „Bohužiaľ, nestane sa to, pretože futbal nie je vždy fér a futbal nie je nikdy len o futbale,“ dodal.

Brankár Sevilly Marko Dmitrovič spacifikoval fanúšika PSV.
Incident z Európskej ligy bude mať dohru: UEFA začala vyšetrovať útok fanúšika na Dmitroviča Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});