Bývalý riaditeľ známej spoločnosti: Kto by toto urobil? Prezradil príhodu, ktorá ukazuje veľkosť Federera

Bývalý riaditeľ tenisovej sekcie spoločnosti Nike Mike Nakajima odhalil zaujímavú príhodu, ktorá potvrdzuje, že Švajčiar Roger Federer ...
  • Zdroj: tasr

Bývalý riaditeľ tenisovej sekcie spoločnosti Nike Mike Nakajima odhalil zaujímavú príhodu, ktorá potvrdzuje, že Švajčiar Roger Federer (41) bol nielen fenomenálny hráč, ale je to aj človek s obrovským srdcom!

FOTOGALÉRIA: Federer

Švajčiar Roger Federer (41) sa nezmazateľným písmom zapísal do histórie svetového tenisu. Definoval jednu éru a nazbieral dvadsať grandslamových titulov v dvojhre. Vlani na Laver Cupe v Londýne sa rozlúčil so slzami v očiach s aktívnou kariérou.

Patrí nielen medzi najúspešnejších tenistov v histórii, ale medzi fanúšikmi aj najobľúbenejších. Že je to človek so skutočne veľkým srdcom dokazuje aj zaujímavá príhoda, ktorú vyrozprával bývalý riaditeľ tenisovej sekcie spoločnosti Nike Mike Nakajima pre CNN.

Švajčiar Roger Federer pri svojej rozlúčke na Laver Cupe 2022.
Federer hlási comeback: Vráti sa tam, kde sa mu najviac darilo! Zobraziť článok

„Ľudia milujú nenávidieť úspešných ľudí. Sú žiarliví. Ale vždy ma udivuje, že nikto nič negatívne nehovorí o Rogerovi Federerovi. Vďaka tomu, aký je k iným, ho ostatní milujú,“ hovoril Nakajima. „Keďže sa k ostatným správa úctivo, pozná publikum a dokáže prispôsobiť svoju konverzáciu na základe publika. Vie ako hovoriť s dospelými, aj deťmi. Mal som akciu, ktorá mala byť hodinu, ale bol tam štyri hodiny,“ prezradil.

„Štyri hodiny! Kto by to urobil? Vie, že toto sú ľudia, ktorí ho sledujú ako hrá. To sú ľudia, ktorí mu dávajú sponzorstvo. Chápe to,“ pokračoval Nakajima, ktorý v spoločnosti Nike strávil takmer 30 rokov a spolupracoval s mnohými svetovými športovcami. Nie každý bol osobnostne na úrovni Federera.

„Mal som tú česť stretnúť sa s mnohými svetovými športovcami. Je jedným z najlepších na mojom zozname, pokiaľ ide o Rogera, ktorý mení hru a aký je milý človek. Áno, má oveľa viac peňazí a oveľa viac všetkého. Ale on sa nezmenil. Peniaze a sláva veľmi menia ľudí. Nebudem menovať, ale určite máme v našom športe športovcov, ktorí sa zmenili. Peniaze zmenili spôsob, akým vidia veci, konajú a rozprávajú sa s ľuďmi. Roger to nikdy neurobil,“ dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});