Škandál v La Lige: Podplácala Barcelona komisiu rozhodcov?

Futbalová Barcelona čelí podozreniu z ovplyvňovania rozhodcov! Podľa informácií rozhlasovej stanice Cadena Ser previedol klub v rokoch ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalová Barcelona čelí podozreniu z ovplyvňovania rozhodcov! Podľa informácií rozhlasovej stanice Cadena Ser previedol klub v rokoch 2016 až 2018 takmer 1,4 milióna eur na účet spoločnosti patriacej vtedajšiemu viceprezidentovi komisie rozhodcov Josému Máriovi Enríquezovi, peniaze mali byť vyplatené za poradenské služby.

Prokuratúra podľa Cadena Ser a ďalších španielskych médií už pred niekoľkými mesiacmi začala vyšetrovanie pre podozrenie z korupcie medzi súkromnými osobami. Zástupcovia aktuálneho lídra španielskej ligy aj Enríquez vo svojich výpovediach platby priznali, popreli však, že by išlo o úplatky.

Súčasný predseda Barcelony Joan Laporta sa vo svojom vyjadrení zastal svojho predchodcu Josepa Bartomeua (60), ktorý je za platby zodpovedný, hoci je k nemu inak veľmi kritický. „Nie je žiadna náhoda, že sa takéto informácie objavili práve vo chvíli, keď sa Barce darí,“ vyhlásil Laporta a zopakoval, že klub využil poradenské služby. „To je však vo futbale vo veľkých kluboch úplne normálne,“ povedal.

Aj tréner Barcelony Xavi sa klubu zastal. „Vždy si analyzujeme rozhodcov, ktorí sú na nás nasadení,“ povedal dnes španielskym novinárom. „Robíme to, ale robíme to už mnoho rokov, nie je to žiadna novinka,“ dodal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});