Dvanásť fanúšikov bude pykať za rasizmus voči hviezde Realu Madrid: Na futbal sa nedostanú!

Španielsky futbalový klub Real Valladolid suspendoval dvanásť držiteľov sezónnych permanentiek, zatiaľ čo jeho vedenie i španielske úrady ...
  • Zdroj: TASR/AP

Španielsky futbalový klub Real Valladolid suspendoval dvanásť držiteľov sezónnych permanentiek, zatiaľ čo jeho vedenie i španielske úrady vyšetrujú rasistické slovné útoky voči Viniciusovi Juniorovi z Realu Madrid.

Klub oznámil, že dvanásť osôb, ktoré identifikoval v spolupráci s políciou, nemôže do skončenia vyšetrovania využívať vstupenky. Incident sa odohral 30. decembra počas zápasu, v ktorom Real vyhral na pôde Valladolidu 2:0.

        

Brazílčan Vinicius čelí rasistickým urážkam od svojho príchodu do Španielska v roku 2018, no v tejto sezóne sa výrazne zintenzívnili. Hanlivé pokriky ho neminuli ani minulý týždeň na pôde Realu Mallorca. Pred januárovým derby zašli chuligáni Atletica ešte ďalej, keď zavesili nafukovacieho panáka v drese dvadsaťdvaročného útočníka z mosta neďaleko tréningového centra Realu. "Madrid nenávidí Real," znel nápis na transparente vyvesenom nad figurínou. Priaznivcov "Los Colchoneros" už v septembri vyšetrovali za rasistické chorály namierené na Viniciusa, no prokuratúra prípad uzavrela, pretože nebolo možné identifikovať vinníkov.
        

Na snímke druhý zľava vpravo hlavný rozhodca Alejandro Hernandez udeľuje žltú kartu, vľavo dole jej adresát a hráč Realu Madrid Luka Modrič.
Real Madrid padol na Mallorke, sen o titule sa rozplýva: Tréner Ancelotti si zastával jednu z hviezd Zobraziť článok

"Je to široký problém a problém spoločnosti s rasizmom. Nezáleží na tom, či ste biely, čierny alebo červený. Musíme ukázať nulovú toleranciu. Tento problém musíme za každú cenu odstrániť. Španielska liga môže konať a dúfajme, zmení túto situáciu," uviedol Viniciusov tímový kolega Aurélien Tchouameni, ktorý je taktiež tmavej pleti. Vedenie La Ligy sa v piatich prípadoch rasizmu voči Viniciusovi obrátilo na súdy, no tie zatiaľ nerozhodli. Informovala agentúra AP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});