Originálny darček strednej školy na východe: Vlhovej aj Schiffrinovej vyrobili niečo nádherné!

Vyslúžili si nevšedný dar! Na Strednej odbornej škole drevárskej (SOŠD) vo Vranove nad Topľou zvečňujú športové, kultúrne aj politické ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vyslúžili si nevšedný dar! Na Strednej odbornej škole drevárskej (SOŠD) vo Vranove nad Topľou zvečňujú športové, kultúrne aj politické osobnosti do dreva. Obrázok v podobe známky už venovali aj Petre Vlhovej alebo jej najväčšej konkurentke Mikaele Shiffrinovej.

FOTOGALÉRIA: Známka

Originálna myšlienka tvoriť obrázky s vrúbkami, ktoré pripomínajú známku, sa zrodila v hlave riaditeľa školy Igora Šestáka (56). „Napadlo mi to, keď naša Petra vyhrala olympijský slalom. Povedal som si, že si to zaslúži špeciálnu známku, akú nemá nikto. V škole máme stroj, ktorý gravíruje pomocou laseru. A myšlienka prerástla do reality,“ vysvetlil riaditeľ, ktorý si cení, že sa mu známku našej olympijskej víťazke podarilo odovzdať osobne.

Na snímke vpravo americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, vľavo Slovenka Petra Vlhová.
Shiffrinová otvorene prehovorila o vzťahu s Vlhovou: Aj ja budem úprimná! Zobraziť článok

„Podarilo sa mi spojiť s jej najbližšími príbuznými a po dohovore som jej dielo odovzdal priamo v Liptovskom Mikuláši,“ prezradil Šesták, ktorý vždy vyrobí dva kusy obrázkov. Jeden venuje a obdarovaného poprosí, aby ten druhý podpísal.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová reaguje v cieli 2. kola obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Kronplatz.
Podľa expertky Vlhová zažíva peklo: TOTO môže za jej krízu! Zobraziť článok

Na čestnom mieste

„Keďže Petre sa obrázok veľmi páčil, vo výrobe sme pokračovali. V našom meste vystupovali radošinci a tak sme obrázok zhotovili aj Stanislavovi Štepkovi. Mal z neho radosť. Sľúbil, že bude na čestnom mieste v klube radošincov,“ vraví riaditeľ. Jeden aj venoval slovenskému Armstrongovi Petrovi Ondriovi i Veronike Zuzulovej.

Parádny obrázok dokonca zhotovil aj šampiónke Mikaele Shiffrinovej. „Bol som uplynulý víkend v Špindlerovom Mlýne. Chcel som jej ho odovzdať. Ale pretekárky boli také strážené, že sa k nej nedalo dostať, tak som jej obrázok poslal po šéfovi Petrinho fanklubu. Druhý podpísala a mám ho na stene. Má tam aj adresu našej školy. Možno nás na revanš prekvapí nejakým darčekom,“ uzavrel riaditeľ.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});