Shiffrinová otvorene prehovorila o vzťahu s Vlhovou: Aj ja budem úprimná!

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) je momentálne v top forme, už získala malý glóbus a úplne suverénne si ide aj po veľký.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová (27) je momentálne v top forme, už získala malý glóbus a úplne suverénne si ide aj po veľký.

Fotogaléria

Američanka otvorene prehovorila o vzťahu so slovenskou pretekárkou. Najväčšiu rivalku označila za úprimnú osobu. „Sme s Petrou veľké rivalky, ale možno aj vďaka tomu si viac rozumieme a máme pre seba väčšie pochopenie. Bavíme sa spolu po štartoch i pri vyhláseniach víťazov. V Kronplatzi prišla za mnou a gratulovala mi k výhram. Aj keď boli okolo kamery, bol to veľmi intímny moment. Úprimne mi blahoželala a viem, že to myslela vážne,“ prezradila Shiffrinova pre českú televíziu ČT Sport.  

Shiffrinová svoju súperku zo svahov obdivuje a tiež jej úprimne vyjadrí svoj rešpekt. „Dúfam, že keď nastane opačná situácia, bude vedieť, že i ja to myslím úprimne a že ctím jej právo na oslavy. Že ju obdivujem za to, čo dokázala,“ vysvetlila Američanka, ktorá sa môže stať najlepšou lyžiarkou histórie. Na dosah má aj mužský rekord Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý získal 86. víťazstiev vo Svetovom pohári.

Shiffrinová nemá vo Svetovom pohári konkurenciu a pred najväčšou rivalkou Petrou Vlhovou má náskok v celkovej kvalifikácii 731 bodov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});