Peter Sagan to povedal jasne: Keď sa stane TOTO, odchádzam do dôchodku!

Peter Sagan (32) si po poslednej sezóne potreboval poriadne vyvetrať hlavu a zresetovať. Preto sa ešte koncom starého roka rozhodol odviazať ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Peter Sagan (32) si po poslednej sezóne potreboval poriadne vyvetrať hlavu a zresetovať. Preto sa ešte koncom starého roka rozhodol odviazať na lyžovačke v talianskych Dolomitoch, odkiaľ fanúšikom poslal aj polonahý pozdrav.

Dnes však už trojnásobný majster sveta opäť naplno maká a pred novou sezónou rozpráva, kde na cyklistiku berie stále motiváciu. „Je pre mňa veľmi dôležité mať v novej sezóne solídne základy, ktoré položím v zime,“ prízvukoval na úvod rozhovoru pre tímový web TotalEnergies Sagan.

„Vlani som začal s prípravou neskôr a mal som aj viaceré zdravotné problémy vrátane dlhého covidu. Mal som preto problémy vyhrávať preteky. Divná bolesť v nohe ma neustále limitovala. Dialo sa to však aj počas tréningov alebo keď som len tak voľne bicykloval. Bolesť ma neustále sprevádzala. Keď zameškáte zimnú prípravu, ťažko sa to potom počas roka dobieha,“ vysvetlil Tourminátor, ktorý sa pripravuje na druhý rok v drese francúzskeho zoskupenia. Má po všetkých tých rokoch stále motiváciu?

„Dobehne ma vždy posledných 5 kilometrov pred cieľom. Na konci dňa mi však vždy ide o to, aby boli fanúšikovia spokojní. Bicykel nebude navždy, ale fanúšikovia s vami zostanú celý život. Dnes, keď toľko nevyhrávam ako niekedy, je tých fanúšikov o čosi menej. Preto si veľmi cením fanúšikov, ktorí pri mne stoja aj dnes. Spojenie s ľudmi je dôležité pre každého športovca,“ vyznal sa z pocitov Sagan, ktorý dostal aj otázku, či je ťažké byť cyklistickou superhviezdou.

Video Petra Sagana sa stalo hitom internetu.
Peter Sagan opäť nesklamal: Toto vianočné video musíte vidieť! Zobraziť článok

„Zvykli by ste si na to. Rok za rokom... Z času na čas však teraz premýšľam o konci kariéry. Keď som sa však v októbri rozhodol pokračovať, tak cyklistike obetujem všetko. Ale povedal som to jasne - ak sa mi opäť podarí vyhrať majstrovstvá sveta, pôjdem do cyklistického dôchodku. Preto som vlani štartoval na tak veľa rôznych majstrovstvách,“ uzavrel Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});