Sagan podstúpil operáciu srdca: Dojemný odkaz z nemocnice!

Slovenský cyklista Peter Sagan podstúpil operáciu srdca. Trojnásobný majster sveta verí, že sa po 15 dňoch odpočinku opäť vráti do tréningového ...
  • Zdroj: fcb/PeťoSagan

Slovenský cyklista Peter Sagan podstúpil operáciu srdca. Trojnásobný majster sveta verí, že sa po 15 dňoch odpočinku opäť vráti do tréningového procesu.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Sagan mal vo februári na pretekoch v horskej cyklistike v španielskej Chelve problémy s nezvyčajne vysokým tepom - abnormálnu tachykardickú epizódu. V cieli mu opakovane namerali tepovú frekvenciu, ktorá prekonala hranicu 200 úderov za minútu. Tridsaťštyriročný pretekár sa tak v nemocnici v talianskej Ancone podrobil procedúre na odstránenie problémov so srdcom.

Pod kožu mu implantovali senzor tepu, ktorý má monitorovať jeho stav. Procedúry v Ancone vykonal riaditeľ kliniky, profesor Antonio Dello Russo za prítomnosti športového kardiológa Corsettiho, ktorého Sagan pozná od začiatku profesionálnej kariéry.

Počas víkendu mal Sagan absolvovať preteky v horskej cyklistike vo francúzskom Marseille, ale pre opätovné problémy so srdcom počas prípravy sa rozhodol neštartovať. Podľa lekárskej správy zaznamenal senzor supraventrikulárnu tachykardiu. Slovenský cyklista tak absolvoval druhú procedúru. V stredu v Univerzitnej nemocnici v Ancone vykonal profesor Dello Russo za prítomnosti Corsettiho transkatétrovú abláciu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});