Hviezdna náhrada za Sagana: Zopakujú rovnakú chybu, varuje konkurent!

Francúzsky tím TotalEnergies si vyhliadol hviezdnu náhradu za Petra Sagana. Manažér konkurenčnej stajne ale varuje pred zopakovaním rovnakej ...
  • Zdroj: getty images

Francúzsky tím TotalEnergies si vyhliadol hviezdnu náhradu za Petra Sagana. Manažér konkurenčnej stajne ale varuje pred zopakovaním rovnakej chyby, akú spravili angažovaním Slováka.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe má nahradiť Petra Sagana vo francúzskom tíme TotalEnergies. Záujem o jeho služby mala údajne aj ďalšia francúzska stajňa Cofidis. Jej manažér Cédric Vasseur však hovorí o tom, že by sa chceli vyhnúť rovnakej chybe, ako spravili v TotalEnergies angažovaním Sagana pred dva a pol rokmi.

Peťo Sagan po operácii srdca chystá turné.
Peter Sagan po operácii srdca: Hviezdi na futbale a chystá turné Zobraziť článok

Alaphilippe patril svojho času medzi špičku svetovej cestnej cyklistiky, no v posledných troch sezónach boli jeho výkony nevýrazné. Aj preto sa po tejto sezóne rozlúči so stajňou Soudal Quick-Step. TotalEnergies sa pokúsi spraviť angažovaním Alaphilippea podobný ťah, ako predtým so Saganom. Veľké meno, ale na sklonku kariéry.

Manažér konkurenčného Cofidisu Cédric Vasseur pred týmto krokom TotalEnergies varuje a ako príklad spomína práve Petra Sagana. "Všetci vieme ako to dopadlo s Petrom Saganom v TotalEnergies a nechceme niečo také spraviť aj my. Ak zaplatíme hviezdu akou je Juliana s jeho vysokým platom, potom budeme očakávať výsledky a že nám prinesie aspoň 2000 až 2500 UCI bodov, čo si momentálne nie som istý, či ešte dokáže. Nechceme ho angažovať iba z úcty k jeho skvelým úspechom spred niekoľkých rokov, chceme výsledky," uviedol pre stanicu GCN.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});