Postarajú sa juniori na MS o zázrak? Kanadu ešte nikdy v histórii nezdolali!

Slovenskú reprezentáciu do 20 rokov čaká v noci z pondelka na utorok štvrťfinálová bitka proti veľkému favoritovi z Kanady. Rovesníkov ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenskú reprezentáciu do 20 rokov čaká v noci z pondelka na utorok štvrťfinálová bitka proti veľkému favoritovi z Kanady. Rovesníkov z krajiny javorového listu ešte naši mladíci nikdy nezdolali.

Po dvoch tretinách zápasu proti Švajčiarsku boli zverenci Ivana Feneša blízko k tomu, aby vyhrali základnú B skupinu a na úvod vyraďovacej fáze si zmerali sily s Nemeckom. Dvojgólový náskok však prehajdákali a keďže USA si jednoznačne poradilo s Fínmi, naši chlapci postúpili z 3. miesta. Osud im do cesty postavil topfavorita turnaja – domácu Kanadu.

Slovenských juniorov čaká najťažší možný súper. Zámorský tím je nabitý hviezdami a s výhodou domáceho prostredia mu patrí pozícia obhajcu zlatej medaily. Po štyroch odohraných dueloch je lídrom nášho nadchádzajúceho súpera a zároveň celého turnaja 17-ročný klenot Connor Bedard. Na konte má už neskutočných 18 kanadských bodov za 6 gólov a 12 asistencií.

Naši reprezentanti do 20 rokov ešte Kanadu na svetovom šampionáte nikdy nezdolali. Na vlaňajších augustových MS sme tímu spoza veľkej mláky podľahli 1:11, čo je doposiaľ najvyššia prehra. O jediný gól slovenského výberu sa postaral Matej Kašlík.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Zvedavé kamery prichytili Slafkovského: Aha, čo sledoval na telefóne! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk