Šimon Nemec pred štartom MS juniorov: Nebol by som tu, keby som neveril v úspech!

V zostave už nechýbala ani najväčšia hviezda tímu! Slovenská dvadsiatka má za sebou druhý prípravný duel pred blížiacim sa štartom svetového ...
  • Zdroj: facebook/utica,hockeyslovakia

V zostave už nechýbala ani najväčšia hviezda tímu! Slovenská dvadsiatka má za sebou druhý prípravný duel pred blížiacim sa štartom svetového juniorského šampionátu. Po nečakanej prehre 0:5 s Nemcami nestačili tentoraz zverenci Ivana Feneša na domácu Kanadu v pomere 1:6. Na ľade sa v našom drese objavil aj obranca New Jersey Šimon Nemec (18). Draftová dvojka prezradila, že sa cíti v dobrej forme a na turnaj prišla s vysokými ambíciami!

FOTOGALÉRIA: Šimon Nemec

Talentovaný obranca Šimon Nemec sa pripojil k našej výprave v kanadskom dejisku pred pár dňami, ale duel proti Nemecku ešte sledoval iba z tribúny. Do hry rovnako ako ďalší draftovaný hráč, útočník Filip Mešár zasiahol až proti Kanade.

„Prišiel som na šampionát s najvyššími ambíciami. Ak by to tak nebolo, tak by som tu asi nebol. Verím, že náš tím môže byť úspešný a poteší fanúšikov počas sviatkov,“ povedal pre Hockey Slovakia najvyššie draftovaný obranca v histórii slovenského hokeja.

Dominik Hašek je proti vstupu ruských hokejistov na územie Česka.
Hašek žiada tvrdý bojkot Rusov: Treba ich zo všetkého vyškrtnúť! Zobraziť článok

Nemec síce absolvoval v drese New Jersey úspešný predsezónny kemp, ale vedenie Diablov ho poslalo do farmárskeho tímu Utica do AHL, kde v 24 súbojoch nazbieral 12 bodov (3 góly a 9 asistencií). „Myslím si, že mám aktuálne dobrú formu, lepšiu ako na začiatku sezóny. V ostatnom období moje výkony gradovali a verím, že ich potvrdím aj v reprezentácii. Rovnako dúfam, že sa chytia aj ďalší chlapci,“ pokračoval Šimon, ktorý si postupne zvyká na pôsobenie v zámorí.

„Je to určite iné, pôsobiť doma a v zámorí. Navyše, hokejovo sa to takisto nedá veľmi porovnávať. Hrá sa na menšom klzisku, hokej je rýchlejší a fyzicky náročnejší. Postupne si však zvykám a myslím si, že idem správnou cestou. Chcem teraz nazbierané skúsenosti zúročiť v dvadsiatke. Som rád, že som mohol pricestovať a pomôcť aj ostatným členom tímu,“ hovoril Nemec, ktorý v AHL ubral zo svojich ofenzívnych chúťok. „V klube sa ma snažia usmerniť v defenzívnych činnostiach. V niekoľkých zápasoch som vynechal aj presilové hry, aby som si na to zvykol a sústredil sa na obranu. Veľmi mi to pomohlo a teraz sa cítim komfortnejšie,“ doplnil produktívny bek. Slováci pred utorňajším úvodným súbojom na MS proti Fínsku odohrajú ešte jeden prípravný duel a následne tréner Feneš oznámi aj konečnú nomináciu.

Na snímke tréner Ivan Feneš počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.
Slováci majú na MS do 20 rokov jasný cieľ, top favorit je Kanada Zobraziť článok

Program SR 20 v B-skupine na MS:

27. decembra o 17.00 h

Fínsko - Slovensko

28. decembra o 22.00 h

Slovensko - USA

30. decembra o 17.00 h

Slovensko - Lotyšsko

31. decembra o 17.00 h

Švajčiarsko - Slovensko

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});