Slovenská futbalová reprezentácia má nového rekordéra: Sauer po debute doma sníval o ME

Leo Sauer prepísal históriu slovenskej futbalovej reprezentácie, keď sa stal vo veku 18 rokov a 101 dní najmladším hráčom, aký kedy nastúpil ...
  • Zdroj: TASR

Leo Sauer prepísal históriu slovenskej futbalovej reprezentácie, keď sa stal vo veku 18 rokov a 101 dní najmladším hráčom, aký kedy nastúpil v národnom tíme. Odmenou mu bol spánok doma, kam sa po stretnutí v Nórsku vrátil. Jeho rodičia Július a Gabriela mali veľkú radosť, čo chceli aj spoločne osláviť.

FOTOGALÉRIA: Leo Sauer

Mladší z talentovanej bratskej dvojice (súrodenec Mário hráva za Žilinu) sa na jeseň stal najmladším Slovákom v Lige majstrov (17 rokov, 9 mesiacov a 3 dni), je tiež najmladším hráčom nominovaným do slovenskej reprezentácie, pričom sa len čakalo, či bude aj najmladším, ktorý nastúpi. A podarilo sa mu aj to, hoci treba povedať, že na poslednú chvíľu.

Splnený sen

Tréner Francesco Calzona (55) ho poslal na trávnik v 83. minúte súboja v Nórsku, čím len o deväť dní prekonal historický rekord Františka Vysockého, ktorý ho dosiahol hneď v prvom zápase našej reprezentácie už v roku 1939. „Je to skvelý pocit zahrať si za reprezentáciu. Splnil sa sen, ktorý som mal ako malý chlapec. Som rád, že som sa mohol s chalanmi tešiť z gólu na 1:1. Škoda, že Adam Obert nedal aj druhý gól v nadstavenom čase, ale myslím si, že to je pekný výsledok,“ povedal Sauer po debute.

Hoci držiteľ Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho hráča SR do 21 rokov za minulý rok hral v Osle len približne desať minút, stihol zaujať aj televízneho experta Róberta Vitteka. „Kto sa rozumie futbalu, ten aj za taký krátky čas videl jeho originálne riešenia situácií. Je to hráč budúcnosti a budeme o ňom počuť,“ povedal bývalý elitný kanonier pre Sport TV.

Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Verdikt súdu je známy: Pôjde Gerson Rodrigues za mreže? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});