Calzona o vnukovi legendárneho futbalistu: Je budúcnosťou Slovenskej repre!

Pri debute nesklamal. Skôr naopak. Jeho výkon bol jedným z mála svetlých okamihov slovenskej reprezentácie v domácom prípravnom súboji ...

Pri debute nesklamal. Skôr naopak. Jeho výkon bol jedným z mála svetlých okamihov slovenskej reprezentácie v domácom prípravnom súboji s Rakúskom (0:2)!

Fotogaléria

Adam Obert, vnuk legendy Slovana a československého futbalu Jozefa Oberta († 82), rázne zaklopal na dvere áčka. Pri zraneniach Ľubomíra Šatku, Milana Škriniara a Denisa Vavra si výkonom pootvoril dvere do kádra trénera Francesca Calzonu. Ukázal, že má na medzinárodnú úroveň.

Rodák z Bratislavy by sa však už po šiestich sekundách aj so spoluhráčmi od hanby najradšej prepadol do zeme, a to, keď Christoph Baumgartner aj cez neho prekonal brankára Martina Dúbravku...

Stopér Cagliari sa však rýchlo otriasol a snažil sa rozohrávať, skvele vypočítaval, kedy do súboja ísť a v ktorom prípade sa radšej stiahnuť, čo ocenil aj špecializovaný portál Sofascore, ktorý mu udelil známku 7,8, čo bola najvyššia známka pre hráča v slovenských farbách v tomto zápase.

Meno Obert sa teda znovu vrátilo na Tehelné pole! Vnuk legendy šíri dobré meno svojho deda, ale nie na rovnakom poste. Dedo žiaril na hrote útoku, vnuk zasa robí poriadok v obrannom vale! Jozef Obert zaknihoval so Slovanom Bratislava tri tituly v domácom pohári. Federálnym majstrom sa však nikdy nestal. Jeho maximom s belasými v lige bolo vždy „len“ druhé miesto.

Adamov dedo bol jediným Slovákom, ktorý obliekal reprezentačný dres vo všetkých vekových kategóriách. Do Slovana prišiel už ako reprezentant, trikrát s ním triumfoval v domácom pohári, pričom pri finálovej výhre nad Slaviou Praha (9:0) strelil päť gólov. Na titul siahol až v rakúskej lige v klube Wacker Innsbruck. Strelil zaň 15 gólov.

Kým slovenskej repre sa nateraz otočil chrbtom, Kašima bude využívať jeho služby naplno.
Škrtel a Vittek to už nemohli vydržať: TAKÁTO je pravda o Čavričovi! Zobraziť článok

Futbalové začiatky Adama Oberta sú spojené so Slovanom Bratislava, odkiaľ zamieril do Čiech, kde obliekal dres Zbrojovky Brno. Netrvalo dlho a jeho talent si všimli aj na Apeninskom polostrove. V roku 2018 sa upísal Sampdorii Janov, kde sa pridal do mládežníckych kategórií.

V Janove vydržal tri roky a presunul sa do Cagliari, kde začal naplno rozvíjať svoj nespochybniteľný potenciál aj pod taktovkou trénerskej legendy Claudia Ranieriho, ktorý na jeho adresu povedal: „Je to veľmi šikovný a vnímavý chlapec. Je budúcnosťou Cagliari. Určite sú veci, na ktorých potrebuje popracovať, ale nezabúdajme na jeho vek!“

Nového Oberta pochválil aj reprezentačný kouč Calzona: „Adam potvrdil, že patrí do kategórie hráčov ako Leo Sauer či Tomáš Suslov. Sú budúcnosťou slovenskej reprezentácie. Už teraz má kvalitu na to, aby hral na najvyššej úrovni. Obert je silný bek. Škoda, že v Cagliari toľko nehrá.“

Dvadsaťjedenročný ľavonohý stopér si proti Rakúsku pripísal druhý štart v národnom tíme. Prvý mu tréner Calzona doprial pri oficiálnej rozlúčke Mareka Hamšíka proti Čile. V novembri 2022 odohral na Tehelnom poli desať minút.

Djokovič po fiasku v Indian Wells vynechá Miami
Djokovič šokoval tenisový svet: TOTO rozhodnutie nečakal nikto! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});