Zápas nebol o menení si dresov: Haraslín urobil po Liverpoole veľké gesto

Každá jeho akcia smrdela gólom! Krídelník pražskej Sparty Lukáš Haraslín (27) sa nezľakol súpera z Liverpoolu. Napriek tomu ostal dlžný ...

Každá jeho akcia smrdela gólom! Krídelník pražskej Sparty Lukáš Haraslín (27) sa nezľakol súpera z Liverpoolu. Napriek tomu ostal dlžný svojej povesti strelca v dôležitých zápasoch. Český majster prehral na vypredanej Letnej v prvom osemfinále Európskej ligy s lídrom anglickej Premier League 1:5.

Fotogaléria

Slovenského reprezentanta musel zápas bolieť. Už v prvom polčase ho po dvoch tvrdých zákrokoch ošetrovali pri čiare. Oveľa viac ho mrzeli jeho nepremenené príležitosti. „Sklamaní sme z výsledku, ale za predvedenú hru môžeme dať hlavy hore. Výsledok je krutý. Dostali sme lekciu z efektivity. Súper využil šance, my nie,“ vravel Šulo.

Na snímke zľava Milan Šimčák, Tomáš Huk (obaja DAC) a hlavný rozhodca Filip Glova.
Pochybenia rozhodcov v závere súťaže o TOP 6! Zväz zverejnil oficiálne stanovisko s popisom situácií Zobraziť článok

 

Sparte nechýbala odvaha vpredu, no v defenzíve viackrát skratovala, čo skúsení hostia zužitkovali. „Ak by sme sa stiahli desiati pod loptu a len čakali, tak by nás zaklincovali ešte viac. Vďaka nášmu napádaniu sme aj Liverpool donútili odkopávať lopty, čo nás môže tešiť.“

Hoci po ihrisku behali hviezdy ako Mohammed Salah, Virgil van Dijk či Darwin Nunez, dres si Haraslín s nikým nevymenil. „Zápas nebol o menení dresov, ale o konfrontácii.“ Napriek ťažkému zápasu, zlému výsledku a večernej hodine urobil veľké gesto a na ulici sa ochotne fotil s fanúšikmi Sparty.

 

Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Príde Slovan o hviezdneho útočníka? Prokuratúra žiada pre Rodriguesa trest i terapiu! Kedy bude známy verdikt súdu? Zobraziť článok

 

Odveta na Anfield Road bude už iba formalitou, no pre priaznivcov „rudých“ životným zážitkom. Na európskeho velikána v Prahe neváhali vysoliť za vstupenky 45 - 120 eur. Pred štadiónom ich ponúkali aj za 400 eur a priekupníci na internete až za 2 000 €. V Liverpoole je sektor pre fanúšikov českého tímu s 2 490 miestami beznádejne plný. Po lístkoch sa expresne zaprášilo. Sparťania ich vykúpili v online predaji za rekordné 2 minúty.

Česi blízko k LM

Úspešné účinkovanie českých klubov sa prejavilo aj v národnom koeficiente. V tejto sezóne získali už 13 bodov, čo ich radí na 6. miesto. Pred nimi sú len krajiny z TOP 5 líg sveta. V celkovom národnom koeficiente to Česko katapultovalo na 11. priečku iba s polbodovou stratou na desiate Škótsko. Ak sa mu podarí poskočiť do TOP 10, zabezpečí si jeho majster priamu miestenku do skupiny Ligy majstrov 2025/2026.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});