Čerstvý nemecký majster si postrážil postup do semifinále, Liverpoolu sa zázrak nepodaril

Futbalisti Bayeru Leverkusen postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete štvrťfinále remizovali na pôde West Hamu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Bayeru Leverkusen postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete štvrťfinále remizovali na pôde West Hamu 1:1, doma zvíťazili 2:0. O finále zvedú súboj s AS Rím, ktorý zdolal AC Miláno 1:0 a 2:1.

FC Liverpool vypadol s Atalantou Bergamo, po domácej prehre 0:3 mu víťazstvo 1:0 vonku na postup nestačilo. Atalantu čaká duel s Olympique Marseille.

FOTOGALÉRIA: EL: West Ham United - Bayer Leverkusen

West Ham poslal do vedenia Michail Antonio, keď predĺžil v 13. minúte do siete center od Jarroda Bowena. Jeho tím sa dostal k lopte po nedôraznej rozohrávke hostí. Tí boli aktívni začiatkom druhého dejstva, keď párkrát skúšali preniknúť sprava, brankára Lukasza Fabiaňského však neprekvapili. Potom prišla fáza duelu, v ktorej sa očakávala zvýšená aktivita Londýnčanov. "Kladivári" však nevymysleli nič nebezpečnejšie a lopta skončila naopak v ich sieti po strele Jeremieho Frimponga s tečom obrancu Aarona Cresswella.

AC Miláno nevyužilo početnú výhodu, ktorú malo na pôde AS Rím vyše hodinu hry a po domácej prehre 0:1 nestačilo na súpera v pomere 1:2. Víťazný gól dal za domácich ešte v 22. minúte Paulo Dybala na priebežných 2:0. Krátko po polhodine hry išiel predčasne pod sprchy jeho spoluhráč Zeki Celik. Ten dostal za tvrdý faul rovno červenú kartu.

Sľubnú pozíciu z úvodného zápasu si udržala aj Atalanta Bergamo, ktorá síce nestačila na Liverpool 0:1, no postúpila s dvojgólovým náskokom. Na úspešnú penaltu Mohameda Salaha zo 7. minúty odpovedal krátko pred prestávkou Teun Koopmeiners, jeho presný zásah však neplatil pre ofsajd.

Atalanta narazí v ďalšej fáze na Olympique Marseille. Francúzi majú za sebou duel s Benficou Lisabon, ktorú zdolali 3:2 v jedenástkovom rozstrele. Ich stratu z úvodného zápasu (1:2) zmazal v 79. minúte Faris Moumbagna, no základná 90-minútovka ani predĺženie nepriniesli postupujúceho. Semifinále pre Marseille spečatil v tretej sérii rozstrelu Leonardo Balerdi, keď zvýšil na konečných 3:2 a Antonio Silva následne svoj pokus nepremenil.

Talianska Fiorentina vyradila Viktoriu Plzeň.
Fiorentina v predĺžení odkliala bránu Plzne, Aston Villa uspela po penaltovom rozstrele Zobraziť článok

Sumáre – odvety štvrťfinále Európskej ligy:

Olympique Marseille - Benfica Lisabon 1:0 pp (0:0, 1:0) 3:2 v rozstrele z 11 m
Gól:
79. Moumbagna, rozh. jedenástka: Balerdi
/prvý zápas: 1:2, Marseille postúpilo/

AS Rím - AC Miláno 2:1 (2:0)
Góly:
12. Mancini, 22. Dybala. - 86. Gabbia. ČK: 31. Celik (AS Rím)
/prvý zápas: 1:0, Rím postúpil/

Atalanta Bergamo - FC Liverpool 0:1 (0:1)
Góly:
7. Salah (z 11 m)
 /prvý zápas: 3:0, Atalanta postúpila/

West Ham United - Bayer Leverkusen 1:1 (1:0)
Góly:
13. Antonio - 89. Frimpong
/prvý zápas: 0:2, Leverkusen postúpil/

Cristiano Ronaldo zápas kvôli červenej karte nedohral.
Ronaldo má dôvod na úsmev: Od Juventusu vysúdil milióny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});