Nebyť jeho, klub dnes neexistuje: Zomrel hrdina († 93) dejín Slavie Praha

Súčasťou českého giganta bol viac ako dve dekády. Vo veku 93 rokov zomrel Jiří Vrba, dlhodobý funkcionár a predseda Slavie Praha.
  • Zdroj: iStock

Súčasťou českého giganta bol viac ako dve dekády. Vo veku 93 rokov zomrel Jiří Vrba, dlhodobý funkcionár a predseda Slavie Praha.

Keď sa stal v dávnej minulosti členom štruktúr celku z hlavného mesta Česka, klub sužovali finančné problémy. „Bol tam dlh šesť miliónov, na vtedajšie pomery ohromné peniaze. Benzín stál korunu dvadsať, ja som nastupoval do Slavie za plat 400 korún mesačne,“ spomínal dávnejšie zosnulý funkcionár na svoje začiatky.

„Ťažko by ste našli človeka, ktorý toho pre Slaviu urobil toľko ako Jiří Vrba. Nebyť jeho, klub by už ani neexistoval. Alebo by sa volal úplne inak,“ píše sa na webovom portáli futbalového giganta našich západných susedov.

Pre pražský klub obetoval toľko, že dnes by pred štadiónom mohla stať pokojne jeho socha. „Počas 20-ročného pôsobenia ako klubový funkcionár vykonal v ťažkých dobách toľko záslužných činov v prospech klubu, že aj dnes môže byť právom označovaný ako hrdina slavistických dejín,“ uvádzajú červeno-bieli.

Szilárd Németh v drese Middlesbrough
Náš bývalý hviezdny futbalista sa vrátil do Anglicka: Aha, čo tam robil! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});