Náš bývalý hviezdny futbalista sa vrátil do Anglicka: Aha, čo tam robil!

Vrátil sa na miesto činu! Bývalý skvelý futbalový kanonier Szilárd Németh (46) si zaspomínal na slávne časy. Pred pár dňami strávil tri ...
  • Zdroj: getty images

Vrátil sa na miesto činu! Bývalý skvelý futbalový kanonier Szilárd Németh (46) si zaspomínal na slávne časy. Pred pár dňami strávil tri dni v anglickom meste Middlesbrough, kde s miestnym klubom pred 20-mi rokmi vyhral anglický Ligový pohár.

FOTOGALÉRIA: Futbalista Szilárd Németh

Bývalý reprezentačný útočník pôsobil v anglickom klube FC Middlesbrough v rokoch 2001 až 2005, keď na Britské ostrovy prestúpil z bratislavského Interu, v ktorom získal dva majstrovské tituly v rade.

Celkovo za anglický klub odohral 117 stretnutí a strelil 23 gólov. „Boli to pekné časy. Ak nepočítam krátke pôsobenie v pražskej Sparte, tak to bolo moje prvé veľké zahraničné pôsobisko v najlepšej lige sveta,“ začína spomínať Szilárd Németh, ktorý 29. februára 2004 vyhral s tímom prestížny Ligový pohár. A presne po dlhých 20-ich rokoch zorganizoval anglický klub stretávku pre bývalých hráčov.

Niekoľkonásobní majstri sveta z Nemecka končia už v skupine.
Prečo Nemci opäť vybuchli? Chýbal kanonier a tréner nechal hráčov vo forme sedieť Zobraziť článok

„Akcia bola naplánovaná už dlhší čas, takže som si vedel zariadiť čas tak, aby som mohol do Anglicka vycestovať. Mrzí ma iba to, že nás prišla iba sedem hráčov z víťazného kádra. Ale chápem, že veľa chalanov žije v zahraničí, niektorí v Brazílii či v Austrálii a nevedeli sa uvoľniť,“ pokračuje Németh, ktorý si pobyt v Anglicku užil.

Martin Dúbravka bol ústrednou postavou Newcastlu United pri postupe do štvrťfinále FA Cupu cez Blackburn Rovers.
Brankár Dúbravka prvou hviezdou pri postupe: TOTO mi pomohlo v penaltovom rozstrele! Zobraziť článok

„Bolo to krátke, iba necelé tri dni. Bol som si pozrieť aj dedinku, v ktorej som žil. Takže som si trošku zaspomínal na staré časy,“ doplnil s úsmevom Szilárd.

Szilárd Németh

  • narodený: 8. augusta 1977 v Komárne
  • post: útočník
  • kluby: Slovan, Košice, Sparta, Inter, Middlesbrough, Strasbourgh, Aachen, Hainburg
  • top úspechy: 5-krát majster SR (Slovan, Košice i Inter), raz majster ČR (Sparta Praha), víťaz anglického Ligového pohára (Middlesbrough)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});