Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!

Nezmar je bývalý český ostrostrelec, ktorý si počas svojej kariéry zahral aj na Slovensku. V najvyššej slovenskej lige obliekal dres ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Nezmar je bývalý český ostrostrelec, ktorý si počas svojej kariéry zahral aj na Slovensku. V najvyššej slovenskej lige obliekal dres MFK Ružomberka, kde v 50 zápasoch nastrieľal pozoruhodných 24 gólov.

Článok si môžete prečítať aj na Šport24.sk

Bývalý český futbalista i bývalý technický riaditeľ Slavie Praha Ján Nezmar čelí nepríjemným obvineniam. Etická komisia FAČR informovala, že začala disciplinárne konanie za údajné úplatkárstvo i narušenie regulérnosti súťaže.

Nezmar je bývalý český ostrostrelec, ktorý si počas svojej kariéry zahral aj na Slovensku. V najvyššej slovenskej lige obliekal dres MFK Ružomberka, kde v 50 zápasoch nastrieľal pozoruhodných 24 gólov. Po 2 rokoch sa rozhodol vrátiť naspäť do Česka strávil svoje posledné roky kariéry v Slovane Liberec.

Nezmar mal konflikty v Slavii Praha s prezidentom klubu

 

Po ukončení svojej profesionálnej kariéry zostal v Liberci a nastúpil na pozíciu športového riaditeľa. Vo funkcii športového riaditeľa zotrval až do roku 2017, keď prijal ponuku slávnej Slavie Praha. Počas svojho pôsobenia v Slavii mal niekoľko konfliktov s predsedou predstavenstva Jaroslavom Tvrdíkom.

Nezmar mal v roku 2019 podplácať a vyšetrujú ho

Nezmar zotrval vo funkcii športového riaditeľa do augusta 2020, keď sa definitívne rozhodol skončiť vo funkcii. Etická komisia FAČR sa rozhodla zahájiť disciplinárne konanie proti Nezmarovi za uplácanie a narušenie regulérnosti súťaže v roku 2019. Malo sa jednať o ligový zápas medzi Slaviou Praha a Sigmou Olomouc, ktorý sa odohral v apríli 2019.

 

Bývalý športový riaditeľ Nezmar mal opakovane poskytnúť finančné plnenie vplyvnému podpredsedovi FAČR Romanovi Bebrovi. Bebr pôsobil vo funkcii podpredsedu až do roku 2020, keď vypukol obrovský korupčný škandál, vďaka ktorému boli Bebr spolu s ďalšími 19 osobami zatknutí.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});