Šormovú materstvo ešte viac zocelilo: Pri pôrode nejde v polovici odklepať

Z mapy bojových športov sa Magdaléna Šormová (11-4) na istý čas vytratila. Mohli za to však veľmi príjemné starosti.
  • Zdroj: OKTAGON MMA

Z mapy bojových športov sa Magdaléna Šormová (11-4) na istý čas vytratila. Mohli za to však veľmi príjemné starosti.

Elitná česká bojovníčka sa v polovici mája stala po prvý raz mamou. S novou rolou v súkromnom živote sa sedem mesiacov po pôrode vráti do klietky.

Veteránka bojovej scény sa čarovného okamihu každého rodiča dočkala 12. mája, kedy s partnerom privítali na svete syna Kiliána. „Pôrod bol zaujímavá skúsenosť. Dosť ma to posilnilo. Aj samotné zápasenie mi však v rodičovstve veľmi pomohlo,“ hovorí skúsená reprezentantka pražského Reinders MMA a stále čerstvá matka.

Medzi pletivami si už preskákala kadečím, no so zrodom nového života sa to príliš porovnávať nedá. „V zápase môže bojovník stále odklepať. Pri pôrode sa v polovici nedá povedať, že som si to rozmyslela a radšej to vzdám. Priznám sa, že veľa si už z rodenia ani nepamätám,“ s úsmevom a dávkou humoru hovorí Magdaléna Šormová.

Profesionálny zápas absolvovala autorka piatich ukončení v prvom kole naposledy v decembri 2021. Do úvahy pripadal aj koniec kariéry, ale chuť vrátiť sa bola silnejšia. „Keď sa malý narodil, stále som si nebola istá, či sa chcem vrátiť. Už v priebehu tehotenstva som ale sledovala turnaje a hovorila si, že by som tam chcela byť tiež. Chytila som druhý dych. Vraciam sa ostrejšia ako som odchádzala,“ motivovane prezrádza šampiónka ukrajinskej organizácie WWFC.

Na turnaji OKTAGON 51 sa proti nej postaví Mallory Martin (7-6). Americká rodáčka je veteránkou UFC a pod žlto-čiernou vlajkou pôjde o jej druhé vystúpenie. Pri premiére podľahla na body neskoršej šampiónke Katharine Dalisde (10-3). „Súperku vnímam ako veľmi skúsenú zápasníčku. Nie je to nikto, koho by som chcela podceniť. Bude to tvrdý oriešok. Otázkou je, kde sa bude boj odohrávať. Obe sme skúsené a veľmi komplexné bojovníčky,“ zamýšľa sa nad možným priebehom konfrontácie.

Odlišní bojovníci s podobnými príbehmi: Bude európskym hrdinom Veličkovič alebo Michailidis? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});