Dúbravka po famóznom výkone: Snažil som sa chalanom pomôcť, tak, ako oni pomáhajú mne!

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v piatkovom stretnutí J-skupiny kvalifikácie ME 2024 na pôde Portugalska 2:3.
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v piatkovom stretnutí J-skupiny kvalifikácie ME 2024 na pôde Portugalska 2:3.

FOTOGALÉRIA: Portugalsko - Slovensko

Slovenský futbalisti bojovali. Divákom sa páčil najmä výkon v druhom polčase. "Prvý polčas nebol ideálny, najmä jeho druhá polovica. Chodili sme neskoro do súbojov a boli sme v nich nízko. Portugalsko to vedelo využiť, potom sme si niečo povedali, zlepšili sme sa a bolo to vidno aj na ihrisku. Mali sme šťastie, že sme boli stále v hre, Martin Dúbravka chytal výborne," povedal Stanislav Lobotka.

Stanislav Lobotka oslavuje gól proti Portugalsku.
Prehrali, no nesklamali: Slováci uhrali v Portugalsku skvelý výsledok Zobraziť článok

Strelec druhého gólu Slovenska pokračoval: "V takomto zápase potrebujete aj šťastie, my sme si zároveň vytvorili aj náznaky šancí. Chýbala nám predfinálna a finálna fáza, to Portugalci mali. Pred svojím gólom som videl voľný priestor, zobral som loptu do driblingu a som rád, že to tam padlo. Zápas s Portugalskom sa skončí v kabíne, čaká nás ďalší náročný duel, musíme si preniesť kombinácie a sebavedomie z druhého polčasu."

Famózny výkon podal brankár slovenských reprezentantov. "Bol to veľmi ťažký zápas, prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Druhý bol odhodlanejší, dali sme krásne góly a mali by sme na tom stavať. Je to škoda, mohli sme si odtiaľto vziať aspoň bod. Snažil som sa chalanom pomôcť, tak, ako oni pomáhajú mne," povedal Martin Dúbravka.

Portugalská megahviezda: Cristiano Ronaldo.
Majú to už isté: Okrem Portugalska si zahrajú EURO aj ďalší giganti Zobraziť článok

Brankár Slovenska pokračoval: "Mrzí ma, že sme inkasovali tri góly, oni ukázali svoju kvalitu. Tento zápas nás bude určite mrzieť. Nebudeme však mať sklonené hlavy, druhý polčas nám ukázal, že vieme hrať dobrý atraktívny futbal. Ak budeme hrať takto aj v Luxembursku, body sa dostavia."

Druhý polčas sa pozdával aj trénerovi slovenskej reprezentácie, prvé dejstvo mu robí vrásky na čele. Francesco Calzona okomentoval výkon Slovákov takto: "Prvý polčas nebol taký ako sme chceli, stredová línia bola príliš nízko a to nám robilo problémy. Druhý bol veľmi dobrý, stredová línia pracovala lepšie, stála vyššie, získali sme veľa lôpt a hrali sme to, čo sme chceli. Na málo dotykov, rýchlo, kolmo a spôsobili sme im problémy. Mohli sme v ňom získať aj viac, ja sa však zamýšľam nad prvým dejstvom. Tam sme dosť lôpt strácali a súper mohol profitovať ešte viac. Zápas Luxemburska na Islande pre nás nemení nič, situácia sa zmenila príliš málo," povedal po zápase tréner Slovenska.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});