Sebavedomý hrdina daviscupového tímu Slovenska Alex Molčan: Moja kvalita je hodná vyššieho rankingu!

Súboj na posvätnej aténskej pôde priniesol fantastické tenisové divadlo, našťastie, s mimoriadne úspešným koncom pre Slovensko!
  • Zdroj: instagram/AlexMolcan

Súboj na posvätnej aténskej pôde priniesol fantastické tenisové divadlo, našťastie, s mimoriadne úspešným koncom pre Slovensko!

FOTOGALÉRIA: Alex Molčan

Alex Molčan (25) na turnajoch už síce získal skalpy napríklad grandslamového šampióna Švajčiara Stana Wawrinku i Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea. Reprezentačné víťazstvo nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom, aktuálnou svetovou päťkou, však označil za najväčšie v kariére, keď minulý víkend pre Slovensko získal rozhodujúci bod na ceste za postupom do kvalifikácie o finálový turnaj.

Ako na vás celý ten daviscupový úspech pôsobí teraz s menším odstupom času?

- Bol to určite veľký úspech. Veľmi ma teší, že som mohol za Slovensko proti Tsitsipasovi vybojovať rozhodujúci bod. Ušetrili sme tým nervy do ďalšieho priebehu. Som rád, že sa to podarilo.

Bývalý slovenský tenista a kapitán daviscupového tímu Dominik Hrbatý.
Bývalý kapitán Hrbatý sledoval úspech proti Grécku: Molčan musí zdolať hlavne svojich démonov! Zobraziť článok

Tsitsipas je svetová päťka, mal výhodu domáceho prostredia, za sebou celý svoj klan. Čo presne z vašej taktiky na neho zabralo a aké náročné bolo hrať v takom prostredí?

- Bolo ťažké hrať u nich v domácom prostredí v Aténach. Bolo tam strašne veľa ľudí a atmosféra bola vybičovaná na maximum, čo bolo však pekné, lebo Gréci neboli neféroví voči nám. Povzbudzovali s rešpektom. Tým, že Tsitsipas hral doma, tak o to sladšie bolo to víťazstvo. Porazili sme ho vo dvojhre aj štvorhre, takže pre nás všetkých určite veľmi pekná skúsenosť.

Hodnotíte víťazstvo nad ním ako najcennejší skalp v kariére?

- Určite je to asi najcennejší skalp v kariére. Nikoho vyššie postaveného v rebríčku som zatiaľ neporazil. Myslím, že by ma takéto veľké víťazstvo mohlo nakopnúť dopredu.

Slovákom Tsitsipas po dueli skladal obrovské poklony. Ako sa vám to počúvalo a má podľa vás slovenský daviscupový tím vo všeobecnosti kvalitu na finálový turnaj?

- Slovensko má podľa mňa kvalitu na ten finálový turnaj, čo sme napríklad ukázali aj v spomínanej štvorhre. Všetci chlapci sme hrali parádne a navyše sme si to aj spolu celé užívali. Klape nám to a máme na to, aby sme dokázali porážať aj kvalitných súperov.

Stefanos Tsitsipas prikázal vymeniť biele sedačky za modré.
Hviezdne maniere Tsitsipasa: Všetko pre svojho lídra! Zobraziť článok

Rebríčkovo sa vám však v poslednom čase veľmi nedarí, vypadli ste z TOP 100... Bude podľa vás práve toto moment, ktorý vás nakopne k obratu a k lepším výsledkom?

- Áno, zo stovky som vypadol, ale nerobím si z toho ťažkú hlavu. Tento rok bol poznačený viacerými zraneniami či chorobami. Navyše vždy prišli tieto ťažkosti v nesprávnom čase. Keď som sa z niečoho už dostal, prišlo zase niečo iné. Je to smolné, ale to je tenis. Viem, že moja kvalita je hodná vyšších priečok. Nikto z môjho tímu či okolia o tom nepochybuje. Ostatní ma nezaujímajú.

Nedávno sa objavili správy o konci spolupráce s trénerom Mariánom Vajdom. Čo vám dala a ako to budete mať s trénerským tímom ďalej?

- K tomuto by som sa zatiaľ nerád vyjadroval. Dozviete sa to neskôr.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});