Mečíř ohľadom organizovania finálovej skupiny DC: Slovensko sa vzdalo sna! Bude to príliš drahé

Je rozhodnuté! Slovenský tenisový zväz (STZ) sa vzdal šance na usporiadanie jednej zo skupín finálového turnaja Davisovho pohára.
  • Zdroj: TASR

Je rozhodnuté! Slovenský tenisový zväz (STZ) sa vzdal šance na usporiadanie jednej zo skupín finálového turnaja Davisovho pohára.

FOTOGALÉRIA: Slovenský tenisový tím

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) stanovila termín na podanie kandidatúry do 16. februára, no Slovensko musí nádej na organizáciu tejto prestížnej udalosti nateraz vypustiť. Bude to na naše pomery až príliš drahé a navyše, dostatočná nie je ani infraštruktúra...

Presne tieto slová tlmočil samotný prezident STZ Miloslav Mečíř, podľa ktorého by bola celá akcia finančne neúnosná. „Vyžiadali sme si od Medzinárodnej tenisovej federácie podmienky na usporiadanie tohto významného podujatia. Po ich preštudovaní dospel STZ k záveru, že sa nebude uchádzať o usporiadanie vzhľadom na vysokú finančnú a infraštrukturálnu náročnosť podmienok pre usporiadanie tohto podujatia,“ uviedol Mečíř pre oficiálnu stránku STZ. Tento rozhodujúci krok Slovenska znamená, že ďalšie krajiny si budú musieť rozdeliť príležitosť hostiť tento prestížny tenisový turnaj.

Vo fáze skupín sa od 10. do 15. septembra predstaví 16 tímov, ktoré budú rozdelené do štyroch štvorčlenných skupín. Dva najlepšie tímy z každej skupiny postúpia do vyraďovacej fázy v Malage, ktorá sa uskutoční v novembri. Okrem Slovenska si svoje miesto v tejto fáze zabezpečili Kanada, Holandsko, Nemecko, USA, Brazília, Fínsko, Česko, Francúzsko, Argentína, Belgicko a Čile.

Nový Čas oslovil samotný zväz v súvislosti s tým, aká je realita, čo sa týka rozpočtu na organizáciu a aká je predstava zväzu, zaujímali nás však aj otázky týkajúce sa nedostatočnej infraštruktúry. „Podmienky organizovania skupinovej fázy finálového turnaja DC nie sú verejné, Medzinárodná tenisová federácia (ITF) žiada ich nezverejňovanie. Preto sa vyjadrenie pána Mečířa nedá konkretizovať,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku STZ.

Sinner ako dieťa lyžoval, ale vybral si tenis. Vonnová na lyžiach vyhrala všetko, čo sa len dá.
To je ale párik! Na bielom svahu si dali rande lyžiarka Vonnová a tenista Sinner Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});