Šéf slovenského tenisu Mečíř má revolučnú daviscupovú víziu: Bude Slovensko hostiť finálový turnaj?

To by ale bola bomba! Po nedávnom úspechu slovenských tenistov v Davisovom pohári sa šéf nášho zväzu Miloslav Mečíř (59) nebojí snívať ...
  • Zdroj: TASR

To by ale bola bomba! Po nedávnom úspechu slovenských tenistov v Davisovom pohári sa šéf nášho zväzu Miloslav Mečíř (59) nebojí snívať veľké sny.

FOTOGALÉRIA: Bude Slovensko hostiť finálový turnaj Davis Cupu?

Svojou žiarivou predstavou všetkých odrovnal. Bude Slovensko nebodaj hostiť finálový turnaj? Mečíř hľadá práve v týchto dňoch odpoveď na túto otázku.

Naši tenisti Alex Molčan a Lukáš Klein by uvítali možnosť hrať doma v septembri počas skupinovej fázy finálového turnaja Davis Cupu. Slovenský tenisový zväz (STZ) podľa slov jeho prezidenta Mečířa aktuálne zvažuje uchádzať sa o usporiadanie jednej zo štyroch skupín.

„Chlapci nám úspechom trošku zamotali hlavy. Neviem síce, aké sú presne podmienky ITF, ale možno budeme zvažovať, či sa nebudeme uchádzať o jednu z tých kvalifikačných štvrťfinálových skupín na finálové stretnutie. Musíme zistiť všetky podmienky,“ prekvapil všetkých Mečíř po úspechu v Srbsku.

NADŠENÍ HRÁČI

Práve na horúcej balkánskej pôde vybojovali naši chlapci postup do finálovej skupiny. „Bola by to bomba. Možno by tam bol väčší stres, no pre nás i pre slovenských tenisových fanúšikov by to bol obrovský zážitok,“ uviedol najlepší slovenský singlista Alex Molčan. Aj Lukáš Klein by bol nadšený z možnosti hrať proti elitným svetovým tímom v NTC aréne. „Bolo by skvelé dotiahnuť finálovú skupinu na Slovensko, ešte viac by nás to motivovalo,“ pripojil rodák zo Spiša.

AMBÍCIE

Zo strany Mečířa a STZ ide vskutku o ambiciózny, priam až revolučný návrh. Ak by sa Slovensko stalo miestom konania finálového turnaja Davis Cupu, bola by to prestížna udalosť, na ktorú by sa len tak nezabudlo. Nový Čas v tejto súvislosti oslovil STZ, či pokročili vo svojich zisteniach týkajúcich sa organizovania udalosti, ktorá by vyzdvihla slovenský tenis na novú úroveň a prilákala by pozornosť fanúšikov z celého sveta, no do uzávierky tohto vydania zo zväzu nereagovali.

Dominika Cibulková prišla na vyhlásenie ankety spolu s manželom Michalom Navarom.
Cibulková zažiarila štýlom i novou postavou: Toto sú výsledky štvormesačnej diéty! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});