Fantázia: Slovenskí tenisti na Davis Cupe proti Srbom prepísali históriu!

 Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.

Slovenskí tenisti postúpili prvýkrát do skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.

Fotogaléria

V kvalifikačnom dueli totiž vedú na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom už 3:0. O rozhodujúci tretí bod sa zaslúžili Igor Zelenay s Lukášom Kleinom, ktorí v sobotňajšej štvorhre zdolali pár Nikola Čačič, Miomir Kecmanovič 7:6 (4), 6:3.

Slováci položili základ úspechu už v úvodných piatkových dvojhrách. Klein zvíťazil nad Miomirom Kecmanovičom 7:6 (2), 6:2 a druhý bod pridal Alex Molčan po triumfe 4:6, 6:2, 6:0 nad Dušanom Lajovičom.

V septembrovej skupinovej fáze finálového turnaja sa predstaví 16 tímov, ktoré rozdelia do štyroch skupín. Najlepšie dva z každej z nich postúpia do novembrovej vyraďovacej fázy v španielskej Malage.

Slovensko dosiahlo na pôde Srbska jedno z najcennejších víťazstiev v daviscupovej histórii. Balkánsky tím bol vlani až v semifinále prestížnej súťaže, v ktorom nevyužil tri mečbaly. Napriek neúčasti svetovej jednotky Novaka Djokoviča bol v Kraljeve favoritom, no v hale Ibar ťahal po prvý raz za kratší koniec.

Sean Monahan (91) a Juraj Slafkovský (20) sa so spoluhráčmi tešia z gólu.
Kamaráti navždy, povedal o Slafkovskom! Hviezdu Montrealu vymenili Zobraziť článok

Kapitán slovenského tímu Ľubomír Kurhajec zmenil zloženie deblového páru a namiesto pôvodne nominovaného Jozefa Kovalíka postavil k Zelenayovi singlistu Kleina. Slovenský tandem v prvom sete veľmi kvalitne returnoval, no dlho nedokázal premieňať brejkbaly.

V piatom geme Klein prišiel o servis a Srbi sa po potvrdení brejku ujali vedenia 4:2. V ôsmom geme však slovenská dvojica využila v poradí dvanásty brejkbal, vyrovnala na 4:4 a o prvom sete napokon rozhodol tajbrejk.

V ňom mali navrch Zelenay s Kleinom, ktorí za stavu 6:4 premenili prvý setbal. V druhom dejstve Slováci dvakrát zobrali Čačičovi podanie a šancu na zisk tretieho bodu už z rúk nepustili.  

Srbsko - SLOVENSKO 0:3
      Miomir Kecmanovič - Lukáš Klein 6:7 (2), 2:6
      Dušan Lajovič - Alex Molčan 6:4, 2:6, 0:6
      Nikola Čačič, Kecmanovič - Igor Zelenay, Klein 6:7 (4), 3:6   

Lionel Messi pod dohľadom bodyguarda Yassinea Chueka.
Na Messiho nesiahaj! Jeho bodyguard sa nepáral s iným ochrankárom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});