Misia Thajsko pokračuje: Chochlíková sa chce prebojovať k titulu

Misia na legendárnom thajskom štadióne pokračuje. Monika Chochlíková má pred sebou túto sobotu ďalšiu výzvu.
  • Zdroj: PML

Misia na legendárnom thajskom štadióne pokračuje. Monika Chochlíková má pred sebou túto sobotu ďalšiu výzvu.

FOTOGALÉRIA: Monika Chochlíková

Znova bude zápasiť pod hlavičkou prestážnej organizácie RWS (Rajadamnern World Series) na štadióne Rajadamnern v Bangkoku, kde sa zápasy konajú už od roku 1947. Chochlíková sa predstaví v hlavnom zápase večera proti domácej Karaked Por Muangthai. 

Na tomto štadióne pritom až donedávna platil zákaz ženských zápasov. Tento zákaz je však dnes minulosťou a slovenská bojovníčka už stála v ringu tohto priam posvätného miesta pre thajský box. 

V máji tam súperila s Američankou Danielle Marie. A hoci to bol pre Moniku Chochlíkovú prvý duel od operácie ramena, napriek zápasovej absencii s prehľadom zvíťazila.

Tentoraz ju ale s najväčšou pravdepodobnosťou čaká ešte ťažšia výzva. Domáca zápasníčka patrí medzi špičku svojej krajiny, veď reprezentovala Thajsko, kolísku tohto športu, aj na Majstrovstvách Sveta IFMA. A navyše, súboj sa uskutoční vo vyššej váhovej kategórii do 53,5 kg, kdežto Chochlíková zvykne zápasiť v nižšej divízii.

Ani to ale Slovenku neodradilo. Sníva totiž o ďalšom opasku. "Mojím momentálnym cieľom je prebojovať sa k možnosti bojovať o titul RWS alebo titul legendárneho štadióna Rajadamnern, preto sa chcem v sobotu ukázať v čo najlepšom svetle," vysvetľuje Chochlíková.

Shem Rock mal údajne v zákulisí zaútočiť na Vladimíra Lengála (na fotke).
Shem Rock chcel na Lengála zaútočiť stoličkou: Takto sa môže správať v anglickom šenku! Zobraziť článok

S týmito ambíciami preto bez väčšieho váhania prijala ponuku na zápas a v lete pozmenila pôvodné plány, aby všetko prispôsobila tvrdej príprave. 

Ponuku od organizácie RWS tiež vníma ako isté ocenenie svojich kvalít. "Príprava na tento zápas išla dobre, aj keď prebiehala počas leta, kedy som skôr plánovala oddychovať. Ale ponuka od RWS sa nedala odmietnuť. Osobne ma veľmi potešilo, že ma RWS znova pozvalo na svoj turnaj, keďže je to pre mňa momentálne najprestížnejšia thaiboxerská organizácia na svete," dodala slovenská jednotka, ktorá už vlastní aj svetový titul WMC a teraz ju motivuje vidina ďalšieho prestížneho pásu.

Podujatie bude možné sledovať v sobotu od 15:15 cez platený PPV prenos na DAZN. Chochlíkovej zápas sa bude konať ako posledný - šiesty súboj na karte.

O mesiac by sa potom Monika Chochlíková mala opäť predstaviť na domácej pôde v Trenčíne, kde sa bude 23.9. konať galavečer PML 7.

Karlos Vémola si po vyhratom zápase splnil svoj sen.
Karlos Vémola si splnil sen: Americká odmena za víťazstvo Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});