Zápasnícka legenda Jozef Lohyňa: Po dvoch operáciách zamieril do siene slávy

Zaslúžená pocta! Ocenenie Športová legenda, ktoré určuje Klub športových redaktorov za rok 2023, dostala v pondelok večer najväčšia osobnosť ...
  • Zdroj: ajl

Zaslúžená pocta! Ocenenie Športová legenda, ktoré určuje Klub športových redaktorov za rok 2023, dostala v pondelok večer najväčšia osobnosť slovenského zápasenia Jozef Lohyňa (60).

FOTOGALÉRIA: Jozef Lohyňa

V zbierke trofejí má nielen bronzovú olympijskú medailu zo Soulu 1988, ale ako jediný zo zápasníkov na Slovensku i v Česku aj titul majstra sveta, ktorý si vybojoval v roku 1990 v Tokiu.

Niekoľkonásobného medailistu z vrcholných súťaží a vlajkonosiča československej výpravy na otvorení letnej olympiády 1992 v Barcelone a slovenskej výpravy na otvorení letnej olympiády 1996 v Sydney zvolili aj za nášho najúspešnejšieho zápasníka 20. storočia.

Teraz sa dočkal ďalšej pocty, a to zaradenia do siene slávy slovenského športu ocenením Športová legenda. „Samozrejme, že ma potešilo zaradenie medzi legendy slovenského športu. Moja kariéra bola bohatá a dlhá. Najcennejšie sú pre mňa prvé medaily a olympijský bronz v Soule, potom titul majstra sveta,“ povedal Lohyňa, ktorý si v posledných rokoch dal operovať kĺby v oboch kolenách.

„Obe kolená boli v dezolátnom stave, preto som sa rozhodol pre operáciu. Pôvodne som si chcel komplet vymeniť oba kolenné kĺby, ale napokon som sa s docentom dohodol, že to urobíme postupne,“ povedal pre Nový Čas Lohyňa.

Slovenská strelkyňa Danka Barteková nevníma víťazstvo v ankete Športovec roka ako záväzok alebo tlak.
Bartekovú na galavečeri sprevádzal nový priateľ: Objatia aj bozky! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});