Karatistka Ingrid Bakoš Suchánková je s piatou priečkou spokojná: Tri mesiace po pôrode kúsok od medaily!

Len obdiv a uznanie si za svoj výkon v drese Slovenska na III. Európskych hrách zaslúži karatistka Ingrid Bakoš Suchánková, ktorá tri ...
  • Zdroj: archív I.S.

Len obdiv a uznanie si za svoj výkon v drese Slovenska na III. Európskych hrách zaslúži karatistka Ingrid Bakoš Suchánková, ktorá tri mesiace po pôrode vybojovala v kumite do 61 kg piatu priečku. „Aj sklamaná, aj spokojná,“ takto stručne zhrnula svoje pocity po poslednom odzápasenom dueli v Bialsko-Bialej, kde sa zápolenia v karate konali.

FOTOGALÉRIA: Ingrid Bakoš Suchánková

Na EH v karate štartuje len absolútna špička, a práve to bol impulz pre sympatické žieňa, aby sa krátko po narodení krásneho synčeka Peťka pustila do tréningu. „Pohyb mi chýbal, takže som to skúsila. Veľmi mi pomohol manžel, ktorý išiel na otcovskú dovolenku, ale aj mamičky detí z nášho klubu, ktoré Peťka ochotne povarovali, keď som potrebovala trénovať,“ spustila Inga, ktorá sa pripravovala nielen doma v Trenčíne, ale aj v Banskej Bystrici, kam chodila aj s Peťkom kvôli sparingpartnerom.

Mnoho žien sa tak krátko po pôrode len hľadá, čo bolo pre našu karatistickú jednotku najťažšie v príprave? Zhodiť kilá, ktoré nabrala? „Aj to. Nabrala som 22 - 24 kilogramov. Po pôrode išlo dole hneď desať, a tie ďalšie potom ubúdali automaticky, keď som sa začala hýbať. Musím však povedať, že prvé tréningy boleli! Telo si však pamätá, a tak som posledný mesiac makala už naozaj naplno,“ povedala bronzová z minuloročných Svetových hier v Birminghame.

Keď vezmeme do úvahy, že v Poľsku absolvovala prvé zápasy po mesiaci prípravy, tak je piata priečka v konkurencii so súperkami, ktoré sa pripravovali celý rok, naozaj parádny!

Ingrid Bakoš Suchánková prehrala dva duely tesne - s Taliankou Mangiacaprovou 1:2 a Ukrajinkou Seroginovou 2:3 - a záverečné víťazstvo 4:0 nad Švédkou Nilssonovou nestačilo na postup do semifinále.

„Boli sme blízko k napísaniu ďalšieho krásneho príbehu. Ingrida mohla bojovať o medailu. Napriek tréningovému a zápasovému výpadku ukázala, že zo svojho majstrovstva nič nestratila,“ pochválil svoju zverenku reprezentačný tréner Jozef Poliak, ktorý verí, že na svetovom šampionáte to bude v podaní čerstvej mamičky ešte lepšie.

Ján Volka získal pre slovenské farby bronz.
Slováci na EH rozšírili medailovú zbierku! Volko napodobnil Gajanovú Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});