Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord

Duel medzi Poľskom a Slovenskom síce skončil jednoznačným výsledkom 0:4, no diváci v Ostravar Aréne boli predsa len svedkami výnimočného ...
  • Zdroj: TASR/AP

Duel medzi Poľskom a Slovenskom síce skončil jednoznačným výsledkom 0:4, no diváci v Ostravar Aréne boli predsa len svedkami výnimočného momentu. Talentovaný obranca Šimon Nemec (20) totiž prekonal rekord z roku 1935. V akej štatistike sa mu to podarilo?

FOTOGALÉRIA: Slovenský mladík sa proti Poľsku zapísal do histórie

Nemec je po Jurajovi Slafkovskom najvyššie draftovaným Slovákom v histórii NHL. Na svetové turnaje mužov jazdí už od veľmi mladého dorasteneckého veku a momentálne je už na svojom štvrtom šampionáte. V doterajších štyroch zápasoch si pripísal už päť kanadských bodov a je najväčším lídrom defenzívy. 

Aby toho nebolo málo, v stredajšom súboji proti našim severným susedom sa navždy zapísal do histórie. Zástupca New Jersey Devils totiž nastúpil na MS ako junior už do 22. stretnutia, čím prekonal 89-ročný rekord Švajčiara Cattiniho.

„Na takéto veci sa nesústredím. Je mi úplne jedno, či som prekonal nejaký rekord. Dôležitá je výhra," povedal skromne pre portál sportnet.sk. V podobných šľapajách ide aj spomínaný Slafkovský, ktorý sa v tejto štatistike môže dostať na druhé miesto. Aktuálne má na svojom konte 18 zápasov.

Hokejisti Rakúska predvádzajú na MS 2024 skvelé výkony.
Ďalší neuveriteľný výkon Rakúšanov: Gólom v poslednej sekunde zdolali Fínov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk