Bratislava privíta európsku špičku v 3x3 basketbale: Chýbať nebudú ani slovenské výbery

Bratislava bude počas aktuálneho týždňa dejiskom hneď dvoch podujatí v 3x3 basketbale. Námestie pri známom bratislavskom nákupnom centre ...
  • Zdroj: Facebook - 3x3 Slovakia Basketball

Bratislava bude počas aktuálneho týždňa dejiskom hneď dvoch podujatí v 3x3 basketbale. Námestie pri známom bratislavskom nákupnom centre na brehu Dunaja bude od utorka do štvrtka hostiť Ligu národov tímov do 23 rokov a počas víkendu sa na rovnakom mieste uskutočnia kvalifikačné boje o postup na ME. Chýbať nebudú ani slovenské výbery.

FOTOGALÉRIA: Bratislava tento týždeň privíta európsku špičku v 3x3 basketbale

„Počas troch dní uvidia diváci tri rôzne turnaje v oboch kategóriách (muži, ženy), na ktorých zabojujú o víťazstvo, body do renkingu a možnosť zúčastniť sa na celosvetovom finále, mužské a ženské reprezentácie Litvy, Rumunska, Rakúska, Španielska a Slovenska do 23 rokov. Tímy sú na každom turnaji rozdelené do dvoch skupín, ktorých víťazi odohrajú finále a družstvá z 2. priečok budú hrať o 3. miesto. Začiatok každého hracieho dňa je naplánovaný na 14.30 h," informovali organizátori podujatia prostredníctvom tlačovej správy.

Sobota a nedeľa bude patriť tuctu mužských výberov a desiatim ženským tímom. V oboch kategóriách sa na záverečný turnaj Európskeho pohára prebojujú tri najúspešnejšie kolektívy. Medzi ženami budú okrem Sloveniek bojovať o postup aj Poľky, Rakúšanky, Grékyne, Portugalčanky, Maďarky, Češky, Lotyšky, Turkyne a Gruzínky. Medzi mužmi okrem tímu SR aj výbery z Francúzska, Turecka, Bosny a Hercegoviny, Rakúska, Maďarska, Severného Macedónska, Poľska, Portugalska, Česka, Grécka a Gruzínska. V sobotu sa súboje začnú o 11.00 h a v nedeľu o 12.30 h.

Pod taktovkou trénera Juraja Suju sa slovenské basketbalistky pripravujú na vrchol sezóny.
Príprava slovenských basketbalistiek na ME vrcholí: V Rige zaznamenali ďalšie víťazstvo Zobraziť článok

„Som nesmierne hrdý, že Slovenská basketbalová asociácia (SBA) môže hostiť také dve významné podujatia v rámci FIBA 3x3 basketbalu, ako nepochybne sú svetová séria Ligy národov a kvalifikácia na majstrovstvá Európy. Slovensko a Bratislava sa stanú na týždeň centrom európskeho 3x3 basketbalu, privítame u nás top basketbalové krajiny, ktoré kladú obrovský dôraz aj na toto odvetvie basketbalu," skonštatoval manažér 3x3 basketbalu v rámci SBA Marek Adamčík. 

Treba si uvedomiť, že nie je samozrejmosťou organizovať na Slovensku podujatia v kolektívnych a ešte zároveň aj olympijských športoch, preto by som rád pozval všetkých, aby si na vlastné oči prišli pozrieť v akcii najlepších európskych hráčov a hráčky v 3x3 basketbale. Samozrejme, zároveň povzbudili naše reprezentácie k čo najlepším výkonom. Organizačný výbor pracuje na plné obrátky, aby sme hráčom a divákom pripravili čo najlepšie podmienky. Pevne verím, že naše reprezentácie do 23 rokov i seniorské pripravia divákom, či už pri televíznych obrazovkách alebo priamo v bratislavskej Eurovei, pekný zážitok a radosť,“ uzavrel Adamčík.

O víťazovi slovenskej najvyššej basketbalovej súťaže sa muselo rozhodnúť až v poslednom siedmom zápase.
Finále najvyššej basketbalovej súťaže rozlúskol až siedmy zápas: Z obhajoby titulu sa teší favorit ligy Zobraziť článok

Organizátori oboch spomenutých podujatí sa rozhodli aj pred podporu charity a spojili sily s občianskym združením Malíček, ktoré pomáha rodinám s predčasne narodenými deťmi. Na piatok 9. júna spolu pripravili športový deň „Dribluj za nádych".

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});