Prvý súboj pohlaví v basketbale: Curry vyhral iba o tri body!

Bolo to parádne spestrenie tradičného All Star Game NBA! Len o tri body, 29 ku 26, zvíťazil najlepší strelec histórie NBA Stephen Curry ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bolo to parádne spestrenie tradičného All Star Game NBA! Len o tri body, 29 ku 26, zvíťazil najlepší strelec histórie NBA Stephen Curry (35) nad svojou kamarátkou a elitnou snajperkou Sabrinou Ionescuovou (26).

FOTOGALÉRIA: Curry vs Ionescu

Exhibičná súťaž v streľbe trojok sa stala korisťou hviezdny Golden State, jeho ženská súperka ale vôbec neprepadla! Zapísala si skóre rovnaké ako víťaz sobotnej trojkárskej súťaže mužov Damian Lillard (33).

Na digitálnej LED na ploche futbalového ihriska Lucas Oil Stadium v Indianapolise nakoniec prevzal boxerský pás pre šampióna unikátnej exhibície Steph Curry, s 3 642 trojkami najúspešnejší strelec dejín najprestížnejšej basketbalovej súťaže sveta.

Podľa dostupných informácií vtrhla vo štvrtok do handlovskej športovej haly polícia a v putách odviedla štyroch legionárov - Američania Jordana Harrisa (na snímke v bielom drese) a Joshuu Scotta, Srba Mihaila Todoroviča a Čiernohorca Balšu Mirotiča.
Zemetrasenie v Handlovej: Basketbalistov zatkla polícia! Čo sa deje? Zobraziť článok

Jeho o deväť rokov mladšia súperka, hviezda ženskej NBA a tímu New York Liberty, urobila pred zápasom odvážne gesto. Presadila si, aby aj ona strieľala z trojkového oblúku pre NBA, ktorý je o pol metra ďalej než v jej lige. „Chcela som posunúť hranice a vyrovnať rozdiely medzi pohlaviami,“ vysvetlila basketbalistka, ktorá súťažila so ženskou loptou, ktorá je o trochu menšia než
mužská.

Currymu nahnala strach, keď premenila prvých sedem pokusov a zdalo sa, že zopakuje svoj tohtoročný výkon z exhibičného sviatku ženskej NBA, kde si zapísala rekordných 37 bodov zo 40 možných. „Mal som úplný flashback, že to zase zopakuje. Dostala ma pod tlak, ale našťastie som trafil dosť striel na to, aby som vyhral,“ oddýchol si Curry, ktorý si nechal poslednú pozíciu z rohu na svojej money-bally a svoj priebežný výkon 21 dokázal navýšiť štyrmi trefami z piatich na konečných 29 bodov.

Skutočnými víťazmi tohto súboja sa však stali vybrané charitatívne organizácie Ionescuovej a Curryho.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});