Príprava slovenských basketbalistiek na ME vrcholí: V Rige zaznamenali ďalšie víťazstvo

Slovenské basketbalové reprezentantky zvíťazili v sobotňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v lotyšskej Rige nad domácim družstvom ...
  • Zdroj: TASR

Slovenské basketbalové reprezentantky zvíťazili v sobotňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v lotyšskej Rige nad domácim družstvom 56:51.

Slovenky si tak vylepšili bilanciu v príprave na blížiace sa majstrovstvá Európy v Slovinsku a Izraeli (15. – 25. júna) na dve víťazstvá a dve prehry. Najlepšou strelkyňou tímu Slovenska bola s 11 bodmi Miroslava Mištinová.

FOTOGALÉRIA: Príprava slovenských basketbalistiek na ME vrcholí

Tréner Juraj Suja ocenil sobotňajšie víťazstvo v Rige. Potešil ho prístup Sloveniek, ktoré deň predtým podľahli tým istým súperkám 61:74. „Celý zápas sme výborne bránili, hoci sme v prvej štvrtine dali len päť bodov a strieľali sme len so šesťpercentnou úspešnosťou streľby. To, že sme boli poctiví a zodpovední v obrane, to nám prinieslo víťazstvo a teší ma to. Dievčatá išli tak, ako sme chceli. Zlomili sme to v defenzíve a verím, že takto budeme pokračovať. Za nás dobrý zápas a sme radi, že od zápasu k zápasu hráme lepšie,“ komentoval kouč Suja sobotňajší triumf, cituje ho oficiálny web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

„Oproti predchádzajúcemu zápasu sme výrazne zlepšili obranu a obranný doskok, čo sa ukázalo na konečnom výsledku. Zo začiatku nám nepadali strely z vonku, prvý polčas sme sa trápili, ale v druhom sme to vylepšili a nakoniec, aj keď je to nízke skóre, sme si vybojovali víťazstvo,“ poznamenala pivotka Alica Moravčíková.

Petr Czudek pobavil mnohých.
Budete pukať od smiechu: Český tréner baví internet! Zobraziť článok

Na budúci týždeň čakajú na slovenské družstvo záverečné dve previerky pred kontinentálnym šampionátom. V Prahe si zmerajú sily s reprezentáciou Česka (7. júna o 18.00 h a 8. júna za zatvorenými dverami). Na ME, ktoré sa uskutočnia od 15. do 25 júna v Tel Avive a Ľubľane, sa Slovenky predstavia v základnej D-skupine. V Slovinsku budú ich súperkami postupne Maďarky (15.6.), Srbky (16.6.) a Turkyne (18.6.).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});