Chýbala čerešnička na torte: Levickí basketbalisti neuspeli vo finále Česko-slovenského pohára

Víťazom obnoveného Louda Auto Final 8 Česko-slovenského pohára sa stali v Prahe basketbalisti českého ERA Basketball Nymburk, vo finále ...
  • Zdroj: TASR

Víťazom obnoveného Louda Auto Final 8 Česko-slovenského pohára sa stali v Prahe basketbalisti českého ERA Basketball Nymburk, vo finále triumfovali nad Patriotmi Levice 95:82.

Nasadená česká jednotka zároveň získala po troch rokoch Český pohár, slovenský zástupca Niké Slovenskej basketbalovej ligy čakal na Slovenský pohár od roku 2019. Oficiálna federálna konfrontácia medzi 4 najlepšími tímami Česka a Slovenska sa uskutočnila po 21 rokoch.

Podľa dostupných informácií vtrhla vo štvrtok do handlovskej športovej haly polícia a v putách odviedla štyroch legionárov - Američania Jordana Harrisa (na snímke v bielom drese) a Joshuu Scotta, Srba Mihaila Todoroviča a Čiernohorca Balšu Mirotiča.
Zemetrasenie v Handlovej: Basketbalistov zatkla polícia! Čo sa deje? Zobraziť článok

Louda Auto Final Eight Česko-slovenského pohára, muži – finále:

ERA Basketball Nymburk – Patrioti Levice 95:82 (54:41)
Najviac bodov Nymburk:
Gordon 21, Mathon 14, Kříž 13 - zostava a body Patriotov: Wheeler 21, Howard 17, Adaway 15, Kováč a Vrbica po 5 (Pažický 8, Kneževič 6, Solčánsky 4, Krajčovič 0). TH: 19/13 – 19/13, fauly: 22 - 21, trojky: 14 - 9, rozhodovali: Vyklický, Baloun (obaja ČR), Tomašovič (SR), štvrtiny: 34:22, 20:19, 24:22, 24:22, 1069 divákov.

(ilustračné foto)
Zámorie smúti: Šokujúca smrť v basketbalovej NBA Zobraziť článok

Vyvrcholenie Česko-slovenského pohára malo patričnú kulisu, súboj o prvenstvo sledovala najvyššia návšteva počas troch dní v Prahe. Nymburk začal zostra, pomohol si 5-bodovou šnúrou a neskôr si udržoval v podstate neomylnú mušku z akejkoľvek vzdialenosti. Patrioti sa snažili kontrovať, ale ani oddychovým časom nevedeli zastaviť útočný uragán súpera. Súper totiž mohol kontrovať agresívnym pressingom, po ktorom vznikali početné chyby na levickej strane. V závere prvej časti skonsolidoval svoju hru, ale do ďalšieho priebehu išiel za stavu 22:34. V druhej štvrtine už boli sily vyrovnanejšie, vo vysokej intenzite si Nymburk udržiaval komfortný náskok bez výraznejších starostí. Slovenský zástupca si ale tiež vybral svoju dobrú fázu, 9 bodmi za sebou a vďaka Adawayovi sa po dlhšom čase priblížil na jednociferný rozdiel.

Český tím sa poučil zo záveru druhej štvrtiny a do druhého polčasu nastúpil oveľa koncentrovanejšie. Pre Levice sa zopakoval rovnaký scenár ako zo začiatku, súpera pustili k vysokej úspešnosti streľby a početnosť chýb sa zvýšila. S pokračujúcimi minútami sa sen o zisku víťaznej trofeje začal pre aktuálneho lídra Niké SBL rozplývať. Do poslednej časti nastupoval za stavu 63:76. Nymburk pokračoval v kontrole diania na palubovke, akonáhle sa totiž Patrioti k niečomu nadýchli, tak ich súper veľmi rýchlo vrátil na zem. „Žlto-zelení“ to ale za žiadneho stavu nezabalili, čo je rozhodne pozitívum a s Nymburkom odohrali na Česko-slovenskom pohári najvyrovnanejšiu partiu.

Všetci museli opustiť priestory štadióna a v pohotovosti boli aj záchranné zložky.
V Trenčíne sa zápas neodohral: V pohotovosti boli všetky záchranné zložky! Čo sa stalo? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});