Tím pod taktovkou Juraja Sagana hlási veľké ambície: Dotiahnu to Slováci až do World Tour?

Rozbaľujú to naplno! Kontinentálny tím RRK Group Pierre Baguette Benzinol, ktorý bude reprezentovať 16 zvučných mien slovenskej a českej ...
  • Zdroj: ajs

Rozbaľujú to naplno! Kontinentálny tím RRK Group Pierre Baguette Benzinol, ktorý bude reprezentovať 16 zvučných mien slovenskej a českej cyklistiky pod taktovkou Juraja Sagana (34), má veľké ambície. Dotiahne to zoskupenie spod Tatier nakoniec až do najprestížnejšej World Tour kategórie?

Športový riaditeľ slovenskej stajne Juraj Sagan pre Nový Čas vysvetlil, čo je primárnym záujmom tímu, ktorý je na scéne od minulého roka. Podľa staršieho z bratov Saganovcov je u nás dôležité vybudovať kvalitné zázemie pre mladých pretekárov prechádzajúcich z juniorky medzi profesionálov. „Najväčším problémom, čo vidím na Slovensku, je, že máme veľa mládežníckych tímov aj súťaží, ale mužských málo. Chceli by sme práve mladým dať podporu, aby mohli pokračovať, a keď sa im podarí nejaký výsledok, môžu to ísť skúsiť do sveta,“ uviedol Sagan.

Na otázku, či má vedenie tímu ambíciu prebojovať sa eventuálne do prestížnej World Tour kategórie, Sagan odpovedal s úsmevom: „Šanca na World Tour je určite.“

Nerozlúčná dvojica, bratia Juraj a Peter Saganovci.
Juraj Sagan o kariére športového riaditeľa: Bude čoskoro šéfovať slávnemu bratovi? Zobraziť článok

A neskôr pokračoval vážnejšie: „Myslím si, že na World Tour to ešte v tejto chvíli nie je, ale myslím, že ak sa nám podarí Pro Conti, tak by to bolo super. Zatiaľ sme však len na začiatku, preto je dôležité vybudovať pevné základy, aby bol tím konkurencieschopný na kontinentálnej úrovni,“ povedal Sagan.

Najväčšou bombou by však určite bol príchod cyklistickej superhviezdy Petra Sagana, podľa Juraja je v hre budúci rok aj tento variant. „Tá možnosť tu je, ale Peťo má možností milión. Je to v rámci rokovaní a hlavne o stanovení jeho podmienok. Dôležité bude, aký postoj budú mať jeho hlavní sponzori. Všetko je to otvorené, určite by ma to potešilo,“ uzavrel Juraj Sagan.

Peter Sagan a zdravotníci, ktorí sa o neho po páde postarali.
Peter Sagan po otrase mozgu na Pekle severu žartoval: Stretol som sa s McGregorom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});